Kiemelt

2011. december 27.

Downton Abbey

Downton Abbey

Van élet a Büszkeség és balítélet után is! Bizonyára nem vagyok egyedül a klasszikus brit sorozatok iránti rajongásommal. Sokan még a kilencvenes évek közepén bemutatott, az azóta Oscar-díjat nyert Colin Firth főszereplésével készült Büszkeség és balítélet című Jane Austen-sorozatot vesszük elő egy évben minimum egyszer, ha el akarunk merülni a vidéki Anglia rusztikusan romantikus világában.

Van azonban más választás is. Kedves barátnőm ajánlotta a Downton Abbey című sorozatot, amelyet az első képsorok után a szívembe zártam. Két évadot már le is forgattak a britek és legnagyobb megelégedésemre a harmadikat is berendelte a ITV nyolc epizóddal, ami nem csoda, a korábbi részek 9 milliós nézettséget produkáltak Nagy Britanniában. S, hogy mi az, ami ennyi embert vonzott a képernyők elé? Nézzünk bele a trailerbe.

 

A történet a 20. század elején kezdődik, a Titanic elsüllyedésének évében, 1912-ben; s az I. Világháború előtti boldog békeidők minden csodálatos, reményekkel teli motívuma felfedezhető a történetvezetésben.

Izgalmas időszakban indul a sorozat, amikor a régi és az új találkozik, s amikor a háború a küszöbön áll, de igazán senki nem hiszi, hogy sor kerülhet rá.

A jelenetek tökéletesen megkomponáltak, a diszletek, a berendezések, az enteriőrök, a kulisszák zseniálisak. Minden egyes képkocka cukorka a szemnek.

A cselédek és urak szövevényes életének nyomon követése a századelőn ajándék azoknak, akik belevágnak az izgalmas sztoriba.

Miközben kanyarog a történet izgalmas dolgokat tudhatunk meg a kor Angliájáról, a történelemről, a kastélyok mindennapjairól. Arról, hogy lesz valaki komornyik, mik a terítés szabályai, miért kell kivasalni a The Times-t mielőtt az urak kezébe kerül. Ez, és megannyi titok vár azokra, akik belevágnak a Downton Abbey-be.

Aki a képek és az ajánlás láttán nem kapott kedvet a sorozathoz, indítsa el az alábbi videót és utána nem kérdés, hozzákezd-e a történethez.

 

 

Ha tetszett a poszt, csatlakozz az Otthon édes Facebook közösségéhez: itt.

Fotó: ITV

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Merylla 2011.12.28. 09:28:25

Készült idén egy karácsonyi special adás is belőle, vasárnap este ment le az ITV-n, ismert oldalakról már le tudod tölteni.

(sabeth) 2011.12.28. 09:41:15

na jó, most már akkor nekiállok:) cserébe hadd ajánljak Neked én is:) erős sejtésem szerint a promo alatt a Scala & Kolacny Brothers zenéje szól, ami szintén elbűvölő muzsika:)

Andy2 2011.12.29. 13:05:09

Szuper klassz ez a sorozat! Most találtam itt rá. Az angolja elvarázsol és a humoráról nem is beszélve!
Tudja valaki, hogy a 2. évadot hogy lehet megnézni?