2013. december 23.

A Gerbeaud karácsonyi nyalánkságai II.

A Gerbeaud karácsonyi nyalánkságai II.

Pavillon.jpg

Előző írásomban a Gerbeaud karácsonyi nyalánkságairól esett szó, aki siet, még be tud vásárolni belőlük.

Gerbeaud_Christmas_Web_Small.jpg

Ehhez nem is kell feltétlenül a cukrászdáig menni, előtte egy formatervezett bódéból, a cukrászda előtt álló Pavillonból  meg lehet venni az ünnep édes kiegészítőit. Persze az élmény úgy teljes, ha az ember magába szívja a benti hangulatot és beül egy süteményre. Aki rég volt, garantáltan nem azt kapja, amire emlékszik. A kínálat megújult, a sütemények frissebbek, maiak, néhány felett eljárt a idő, volt is lázadás, amikor lekerült a desszertlapról a Diplomatapuding és a Kardinális.

1.jpg

Persze van sok más, amit lehet szeretni. Niszkács Anna  a Gerbeaud Gasztronómiai Kft. marketing és értékesítési vezetője ottjártamkor a következőkkel kínált: áfonyás máktorta, sós-mogyorós barackos süti, szilvás pite, és gesztenyepüré.

ger_light3466_RGB.jpg

Mindegyik tányérdesszert - így hívják, amikor egy teljes kompozíciót alkot az, amit a tányéron látsz - fenséges volt. Talán a sós-mogyorós-barackos vitte el a pálmát és a gesztenyepüré. Azt mondom, egy alap és egy bonyolult sütin mérhető a hely minősége.

ger_light2473_.jpg

A gesztenyepüré azért is tudott nagyon finom lenni, mert saját gesztenyemasszát használ a cég, nem az agyoncukrozott, burgonya alapú vackokat, amik a kereskedelmi forgalomban kaphatók. Ezeket ráadásul karácsony táján tömbösített formban a vendégek is megvásárolhatják.

_K7A1021_RGB.jpg

És ezen a ponton térnék rá a saját alapanyagokra. Alapanyagok tekintetében a cég nem köt kompromisszmot. Azt vallja, semmi olyasmit nem vásárol, amit ne tudna maga előállítani. Ezek ma a szirupok, lekvárok, melyek a sütemények, macaronok belsejében bukkannak fel, de van saját gyártású mogyorókrém is.

Gerbeaud_Cafe_5.jpg

Utóbbi meg is vásárolható a delikát termékek között. A mogyorókrém megkóstolása arra pont jó volt, hogy elhatározzam, nincs több Nutella, amit a számhoz veszek. Túl édes és túl szemcsés, semmi lágyság. Itt az összetevők listáján elsőként szereplő tejszínhab teszi az mogyorókrémet lehelletkönnyűvé.

Képernyőfotó 2013-12-23 - 8.16.22.png

A saját termékek előállításában a közelmúltban elkezdődött a változás, a cég saját farmot vásárolt Vas megyében. A Gerbaud híres Michelin-csillagos étttermébe, az Onyxba például már innen érkezik a tojás. A farmon a kezdő állatállományt a tyúkokon kívül jelenleg négy tehén adja és a lakók sora egyre bővül.

eggs.jpg

A 2011-ben Michelin csillagot kapott Onyx 2007 óta a Gerbeaud Gasztronómia Kft. saját étterme. A régi Kis Gerbeaud helyén került kialakításra Varró Zoltán belsőépítész tervei alapján.

Onyx2.jpg

A neobarokk stílusú étteremben a régi stukkókat, csillárokat megtartották és modern köntösbe öltöztették. Az étterem a nevét, az onyx kőről kapta, mely az enteriőrt dominálja. A hely lelke Széll Tamás és Szulló Szabina.

onyx.png

A Gerbeaudra visszatérve azt kérdezem Niszkács Annától, mi itt a slágertermék. "A dobos torta, mindenki azt keresi, de van több más élményszámba menő süteményünk is. A somlóit bátran merem ajánlani, tokaji aszúban áztatjuk hozzá a mazsolaszemeket. Előállításához házi vanílapudingot készítünk és nem titok, hogy Valrhona csokoládéból készül a desszert csokis része."

Képernyőfotó 2013-12-23 - 9.38.39.png

A Somlói 4 éve ikonikus terméknek számít mind az Onyxban, mind a Gerbeaudban. Aki az olcsóbb sütikből választana, az is megtalálja a számításait, a palacsinta és a rétesek pénztárcabarát termékekek. A téli forró italokat és kávékat viszont kár kihagynia annak, aki beül egy süteményre.

Képernyőfotó 2013-12-23 - 9.52.29.png

A macaron a ma divatos francia sütemény itt is megtalálható. A titka, hogy kedves, pici, színes, látványos és ezerféleképpen ízesíthető. A helyszínen karácsony ízesítésű macaron is beszerezhető mindazok számára, akik még nem kerültek volna kellően ünnepi hangulatba.

macaronfenyo.jpg

A Budán lakó édesszájúaknak jó hír, akiket gyakran visszatart a Vörösmarty tér megközelítése, hogy a Gerbeaud hamarosan Budán, a Gábor Áron és az Orló utca sarkán új üzletet nyit egy régi villában, ahol békebeli hangulat, bisztró konyha és számos közönségkedvencnek számító sütemény várja majd a 155 éves márka rajongóit.

 

Gerbeaud Budapest from Gerbeaud Budapest on Vimeo.

gerb.jpgHa tetszett a poszt, csatlakozz te is az Otthon édes facebook közösségéhez: itt. A Gerbeaudról írt posztom első részéhez ideklikk.

Fotók: Gerbeaud, Pinterest, Google

 

 

A bejegyzés trackback címe:

http://otthonedes.blog.hu/api/trackback/id/tr115705236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.