Kiemelt

2016. augusztus 05.

Új fagyizó az Andrássy úton

Új fagyizó az Andrássy úton

hiszteria1.pngIzgalmas, új résztvevővel bővült a fővárosi fagylaltozók piaca, megnyílt a Hisztéria Cremeria az Andrássy út 44. alatt.

121a2957.JPGMegmondom őszintén, fagyizó fronton már kellett egy igényes hely. Egy olyan, ahol a higiénia, mint kifejezés nem ismeretlen a tulajdonosok előtt, nem spóroltak a négyzetméterekkel, illetve a belsőépítész költségén. Ez egyébként nem klasszikus fagyizó, hanem “cremeria”, olyan hely, ahol a legmodernebb technológiát, a friss, szezonális alapanyagokat és a hagyományokat ötvözi az évtizedek óta cukrászattal és fagylaltkészítéssel foglalkozó Ipacs család.121a4258.JPG A Tápiószecsőről indult, generációk óta vendéglátással foglalkozó família 1991-ben nyitotta meg első fagylaltozóját, egy aprócska fabódéban, a 31-es főút mellett. Azóta nagy utat tettek meg, van fagylaltozójuk a WestEnd bevásárlóközpontban, egy gyönyörű cukrászdájuk és cukrászüzemük Tápiószecsőn, valamint egy másik üzletük a pest megyei Gyömrőn, ezzel a múlttal érkeztek az Andrássy útra.121a4233.JPGSzakítva az évtizedek óta tartó fagyis hagyományokkal, itt nincs látványpult, nem halomra áll a fagylalt, és nincsenek különleges dekorációs elemek sem. A fagylaltok nagyrésze letisztult ízvilágú, persze akad néhány izgalmas, rendhagyóbb párosítás is, mint például a sárgadinnye pármai sonkával, vagy éppen a ricotta karamellás fügével, de gondolnak a különféle ételérzékenységekkel küzdő vendégekre is, készítenek cukor, laktóz és gluténmentes fagylaltokat is. Fedeles tégelyek őrzik az ízeket, ami elsőre szokatlan lehet, hiszen látványra nincs is mód választani, kóstolni azonban lehet!121a2814.JPGA vertikális gépeknek köszönhetően lassabban, kíméletesebben készül a fagylalt, és nincs szükség sem adalékanyagokra, sem stabilizátorokra, egy sokkal krémesebb, lágyabb textúrát, tisztább ízvilágot lehet így elérni. A tölcsérekről is érdemes szót ejteni, amellett hogy finom és ropogós, mielőtt rákenik a krémes fagylaltot, választhatunk, hogy a pult mögötti csapokból folyó belga csokoládéból a tejes vagy az ét változattal töltsék meg tölcsérünk alját, így mielőtt véget érne az élmény, még kapunk egy “utolsó” mennyei falatot, amitől igazán emlékezetes marad minden adag Hisztéria fagylalt.121a4219.JPGA fagylaltok mellett elegáns, franciás desszertek sorakoznak a pultban, csak győzzünk választani. Egyszerre úgysem fog menni minden, de nem baj, így lesz az ember visszatérő vendég! (Nyitvatartás: minden nap 11:00-22:30.)121a2716.JPG

Ha tetszett a poszt, csatlakozz te is az Otthon édes Facebook közösségéhez: itt. Egyben kattintsd is le a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fület, mert csak így jutnak el hozzád a friss tartalmak. Ha inkább Instagramozol, otthonedes néven találsz meg.121a2887.JPG

Fotók: Hisztéria Cremeria

A bejegyzés trackback címe:

http://otthonedes.blog.hu/api/trackback/id/tr318980118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2016.08.06. 12:15:58

Igen, az Andrássyra kellett végre egy igényes fagyizó, ez egy fontos újdonság volt július elején a belvárosban.
Sokat fejlődtek az utóbbi években, össze se lehet hasonlítani az induláskori westendes ízekkel. Remélem, hogy tartják a minőséget és nem fognak alkalmazkodni az Andrássy úti éttermek és kávézók alacsony színvonalához.