Kiemelt

2017. február 27.

A minsgame 5 tanulsága

A minsgame 5 tanulsága

decluttering_1.jpgNagy kacat és ruhahalmozó vagyok. Valamire jó lesz alapon. Ennek a szokásomnak igyekeztem véget vetni az Instagramon zajló minsgame-mel.

minsgame2.pngEnnek lényege, 30 napon keresztül válj meg minden nap eggyel több holmidtól, hogy a lakás fellélegezhessen, szellősebb legyen. A játék számomra tegnap ért véget, ássuk a játék kapcsán született felismeréseket.

1. Sosem hordasz majd 20 évvel ezelőtti ruhákat, majd belefogyok alapon, ezeknek mennie kell. Nyiss adományosdobozokat, pólók, pulcsik, szoknyák stb felirattal, mosd ki a holmit, ha kell, vasald ki, így add át az adományozottnak. Tiszteld meg a tisztasággal, azzal, hogy még néhányszor kézbe veszed, rituálisan elbúcsúzol a néhai kedvenc darabjaidtól, amelyek szép emlékeket idéznek.

2. Nem minden ruha adomány, csak olyat adj oda másnak, ami szerinted is van olyan állapotban. Én a teljesen használhatatlanokat például elvittem egy textilgyűjtő konténerbe.

3. Élj a mának, sose várj egy még ennél is jobb alkalomra, hogy használj egy tárgyat. A Zsolnayból ne csak piros betűs ünnepeken egyél, a szép gyertyáidat gyújtsd meg, ne várj egy alkalmasabb pillanatra, a krémeidet, kencéidet használd, mert hamar eljön a lejárat ideje. 

4. Elképesztő mennyiségű szemetet termelünk. A legtöbb az élelmiszercsomagolásokkal halmozódik fel, ez nem is kérdés. Csomagolásmentes bolt lenne a megoldás? Nem biztos, mert az felveti a tárolás problémáját, ami szintén a felhalmozáshoz vezet, millió műanyag doboz, befőttes üveg és az ördögi kör kezdődik elölről.minsgame1.png

5. Ha nem állsz ellen a vásárlásnyomásnak, a cégek győztek. Tényleg szükséged van egy 56. pólóra, sálra, övre, hajcsatra? Nekem már-már inkább élmény azt mondani valamivel kapcsolatban, hogy megvehetném, még sem teszem. Ja, és új szabály: ha 1 dolog bejön a lakásba, egy menjen is ki onnan.

És most figyeljetek, itt egy igazi feketeöves ebben a témában, a férfi, akinek 150 cucca van és nem is vágyik többre. Ő például nagy gondban lenne egy minsgame játékban...

Ha tetszett a poszt, csatlakozz te is az Otthon édes Facebook közösségéhez: itt. Egyben kattintsd is le a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fület, mert csak így jutnak el hozzád a friss tartalmak. Ha inkább Instagramozol, otthonedes néven találsz meg.

Fotók: Nextavenue, Otthonédes

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.