Kiemelt

2017. április 18.

Kipróbáltam: Színfogó

Kipróbáltam: Színfogó

laundry-1350593_1280.jpgEmlékezetes mosási balesete mindenkinek van. Most megosztok vele kettőt a sajátomból.

szinfogo_cikk_1.pngAmikor még takarítónőre bíztam a takarítást, a kedvenc gyapjúgarbómat sikerült kimosnia úgy, hogy az papagájméretűre ment össze, de elfelejtett szólni és visszarakta a tiszta ruhák közé. Ha szól, talán enyhítő körülmény lett volna, így drámaian hatott az eset. A másik, amikor összemosta egy másik garbómat a sötét ruhákkal úgy, hogy annak a fehér szegélye teljesen beszürkült. Az összemenést nem tudtam volna orvosolni, de az utóbbinál jól jött a színfogó, amit addig-addig hsználtam, míg a szegély ma ismét fehér.laundry-1368552_1280.jpgMost elég hideg van, de bízzunk benne, hogy közeleg a jó idő és fokozatosan elő kerülnek a gardróbok mélyéről a kedvenc, színes ruhadarabok. A legcélszerűbb, ha egy mosással ébresztjük fel őket téli álmukból, íme néhány tipp, hogy mire figyelj, ha szeretnéd elkerülni a mosási baleseteket!szinfogo_cikk_2.png
1. Őrizd meg a kedvenc ruhád, ezért ne bízd másra a „piszkos munkát”!

Kedvenc ruhája minden nőnek van, az angol divatmúzeum még egy könyvet is kiadott a témában, érdekes fotókkal illusztrálva, hogy a kedvenceink miként változtak az évek alatt. A XX. század elején például sok nőnél a nadrág lett a nagy sláger, de az ezredfordulóhoz közeledve többségünk visszatalált az egészruhához. Egy-egy kedvenc, egyedi darabot nagyon nehéz megtalálni, így ha már ráakadtunk kedvencünkre, saját magunk gondozzuk az érzékeny ruhadarabokat. Ne bízzuk a párunkra vagy a szülőkre a mosást!

Tipp: Szánj kis időt arra, hogy te mosod ki a ruháidat, ne felejtsd el a Színfogót, mert így garantálhatod, hogy a ruháid nem színeződnek el!kepernyofoto_2017-04-09_21_22_27.png2. Ügyelj az új ruhákra!

Kevéssé ismert tény, hogy az új ruhák hajlamosabbak engedni a színüket, ami néhány anyag esetében ugyan természetes folyamat, de kellemetlen meglepetést okozhat, ha mosásnál az új, piros blúz mellé betesszük a piros fehér csíkos nyári ruhát, amiből aztán egy csini szabású rózsaszín paca lesz. Minden nő ruhatárának gerincét az alapdarabok adják, amelyek egyben örök kedvencnek számítanak. Mindenkinek van semleges színű szoknyája, nadrágja és zakója, amit szinte mindenhez felvehet. Az alapdarabjaid eredeti színét is sokáig megőrizheted, ha ügyelsz a mosásra.

Tipp: Az különböző színű új ruhák és alapdarabok esetében használjunk Színfogót, így nem lehet probléma a mosásnál!szinfogo_cikk_3.png3. Bátran a mintákkal!

Az idei trend visszanyúl a bohókás hippi divathoz, így idén tavasszal valódi színkavalkádba öltözhetünk. A rózsák, az apróbb virágok és a színes ornamentika egyaránt divatos lesz, ezeket fekete-fehér alapdarabokkal egészíthetjük ki. A virágos, mintás, könnyed nőies ruhák sokunk kedvencei, ugyanakkor a több színből álló anyagokat nagyon nehéz eredeti állapotukban megőrizni. A legtöbb mintás anyag sötétebb színei a mosásnál megfestik a vizet és a kioldódott anyagok elszínezhetik a fehér, világos felületeket.

Tipp: Mindhárom esetben segít a Színfogó kendő, amit ha a mosás mellé a ruhák közé dobsz, segít megelőzni a mosási baleseteket. A kendő magába zárja a mosáskor kioldódó festékanyagokat és segít megőrizni a ruháink eredeti szépségét.

(A cikk a Színfogó támogatásával készült promóciós poszt).

Ha tetszett a poszt, csatlakozz te is az Otthon édes Facebook közösségéhez: itt. Egyben kattintsd is le a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fület, mert csak így jutnak el hozzád a friss tartalmak. Ha inkább Instagramozol, otthonedes néven találsz meg.

 Fotók: Pixabay, Henkel, Otthon édes

A bejegyzés trackback címe:

http://otthonedes.blog.hu/api/trackback/id/tr8012385421