Kiemelt

2017. május 20.

Állatbarátok, ide!

Állatbarátok, ide!

romain_2.JPGÁllatot választani és nevelni komoly felelősség, tudom. Íme az én kutyám. És mondd, nálatok, laknak-e állatok?

A felelős állattartás a HEROSZ Budapesti Állatotthonnak is szívügye, ezért május 27-én is megtartja Családi napját Idén az eseményre ellátogat Trokán Anna és családja, Papadimitriu Athina, Cseh László, Vitó Zsombor és Csecse Attila vloggerek,  és Gaskó Balázs, aki egyben az esemény házigazdája is lesz.weboldalra_kreativ-1.jpgA HEROSZ Budapesti Állatotthon minden tavasszal, izgalmas programokkal várja az állatszerető gyermekeket és a felnőtteket Családi Nyílt Napjára. A szervezők ez évben is számtalan érdekességgel készülnek.

 • Lesz kutyaiskola bemutató a Székesfehérvári HEROSZ-Dog Garden kutyaiskola részvételével.
 • kutya szépségverseny - melyre bárki nevezhet saját kutyusával, vagy az állatotthon egyik védencével.
 • kutyasétáltatás, kutya- és cicasimogató.
 • a nap végén pedig a már megszokott tombola értékes nyereményekkel.
 • Idén első alkalommal a  WASH&VAU önkiszolgáló kutyamosó is kilátogat a rendezvényre és bemutatja azt az Európa szerte kedvelt, Magyarországon egyedülálló módszert, amivel pillanatok alatt tisztává varázsolhatja kedvencét. A nyílt napon mindenki ingyen veheti igénybe a szolgáltatást saját kedvence vagy az az otthon lakói számára.
 • Tóth Gábor „Az alkalmazkodás mesterei” című előadásá során a városi életközösséget alkotó fajok sokszínű világába pillanthatnak be az érdeklődők. Óvodás és iskoláskorú gyermekek részére összeállított vicces ismeretterjesztő programjait a felnőttek épp úgy élvezhetik, mint a gyerek nézősereg. 
 • Csárádi Krisztina „egzotikus és veszélyes állatok bemutatója” során pedig testközelből ismerkedhetünk meg néhány pók- és hüllőfajtával. 
 • A Bayer Hungaria gyógyszergyár képviselői a napjainkban sajnálatosan egyre gyakoribbá váló kutya szívférgességről tartanak előadást.
 • A szervezők a kicsiknek idén is gyereksarokkal és ingyenes lovaglással kedveskednek.
 • A jelenlévők ellátásáról büfé gondoskodik, de természetesen most sem marad el a már tradíciónak számító közös bográcsozás sem.
 • A nap folyamán a régi jó retro bolhapiacok hangulatát idézi fel a garázsvásár, melynek bevételét az állatotthonban lakó kutyák, cicák valamint egyéb állatok életkörülményeinek javítására fordítják a szervezők.herosz_simple_fin.jpg

Mikor lesz a rendezvény?: A rendezvény 2017. május 27-én reggel 10.00 órától délután 15.00 óráig áll nyitva a látogatók előtt, Budapest XXII. kerületében, a Brassói és Nyél utca találkozásánál.

Hogyan segíthetsz? A HEROSZ Budapesti Állatotthon támogatására a tavalyi évhez hasonlóan a PURINA® idén is kampányt indít, arra kéri az állatbarátokat, hogy 2017. május 23 és 26. között tegyenek fogadalmat a felelős állattartás mellett (a poszt a Facebook oldalon lesz megtalálható). Az állateledeleket gyártó cég minden fogadalmat egy adag étellel (0,3 kg) jutalmaz, melyet 2017. május 26 után ad át a HEROSZ Budapesti Állatotthonnak. 

Mit kell tudni a HEROSZRÓL? Bővebb információt itt találsz a HEROSZ Budapesti Állatotthonról és az  otthon gazdára váró állatairól: itt.

PS: többkutyás gazdaként is gyakran látom a helytelen fajta és egyedválasztás rossz következményeit, ami odáig vezethet, hogy a gazda szabadulni akar az állattól. Bárkinek örömmel segítek a kutyaválasztásban, illetve az alomból kiválasztani a számára megfelelő egyedet, hogy a kereslet találkozzon a kínálattal és ne a HEROSZ, továbbá más menhelyek egyedszámát gyarapítsuk. Aki igénybe venné, írjon az otthonedes@gmail.com-ra.

Fotók: HEROSZ, Szilágyi Árpád

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Amelanchier 2017.05.31. 15:14:48

Ma MÁJUS 31. van!. Ez a cikk ma került fel a netre, mit kezdjek a május 27-i rendezvénnyel?

Otthon édes 2017.05.31. 19:14:41

@Amelanchier: Szia! Május 20-án kelt a cikk.