Kiemelt

2017. október 04.

A történetmesélés a szállodaipar új hívószava

A történetmesélés a szállodaipar új hívószava

wdubaialhabtoorcity15.jpgMitől számít jónak, emlékezetesnek egy szálloda? Miért emlékszünk rá évek múltán is? A szakemberek szerint ezért.

Egy férfi és egy nő. Mindketten a szállodaipar nagyágyúi. Egy fényűző hotel Dubaiban és egy luxus resort Mexikóban. Másként látják vajon a design világát? A Gastro Design Award két nemzetközi zsűritagja két markánsan különböző stílusú hotelt igazgat. Designtrendekről, a szállodaiparban és a vendéglátásban jelen lévő folyamatokról beszélnek. Elárulják azt is, kik azok a tervezők, akiket érdemes figyelni, akikből érdemes inspirálódni.wdubaialhabtoorcity1.jpgKatusak-Huzsvar Péter: „Az, hogy egy hotel, egy étterem hol van, mindig az a legfontosabb. Egy természeti, egy gazdasági, egy társadalmi környezet és kontextus - ez lényeges. Ez fog meghatározni egy stílust, amit az adott hely képvisel. Amin sok múlik még, mennyire sikerül a kreatív koncepciót minden design elemen következetesen végigvinni. A harmadik szempont pedig, amit figyelembe kell venni, az első benyomás fontossága. Ott sok minden eldől. A szakember kedvenc helyei Londonban a Bar Bouloud, és Alain Ducasse Rivea nevű helye a Bulgariban. New Yorkban szinte bármi jöhet a Meatpacking környékről, az ABC Kitchen Jean-Georges-tól az egyik legkedvesebb éttermem. Milánóban a Sheraton Diana hotel bárja a kedvence, és a Navigli környéke. Shanghaiban ajánlja a Bar Rouge-t, és a Waldorf Astoria bárját, Szingapúrban pedig etalon a Fullerton Hotel. Ha tervezőket kéne említsen, akkor őket emeli ki: Ian Schrager, Super Potato, Roxwell Group, Antonio Citterio, Alex Kravetz, Tony Chi, Yabu Pushelberg és a United Design. Őket érdemes követni!wdubaialhabtoorcity11.jpgMonica Ortiz: „A koncepció és az inspiráció érdekel elsősorban.  Nagyon szeretek utánaolvasni a dolgoknak, és megérteni azt, hogyan szerette volna a designer az ötletét, az álmát a valóságban láttatni. Az, hogy milyen érzéseket vált ki belőlem egy hely, nagyon fontos. A designernek van egy víziója, amit lefordít, és ez a vendégekre tudatalatti szinten is hat. Emlékezetessé kell tegyük a hoteleket és az éttermeket. Olyanná, amit egy utazó évek múlva is szívesesen idéz fel.” A szakember szerint manapság nagyon sok népszerű irányvonal van. Nehéz meglepni már a vendégeket: „Valahogy azt érzem, hogy ha minden érzékre hatunk, szemet gyönyörködtető a látvány, illóolajok keringenek a térben, finom tapintása van a textíliáknak, kihasználjuk egy tér minden elemét, a fényeket, a színeket, a hangokat, az már egy remek alap. Így egy hotel, egy étterem, egy bár komplexebb élményt képes nyújtani.” Ortiz szerint két mexikói tervezőt érdemes figyelni: Javier Sordo Madaleno és Javier Gutierrez Toscano. Emellett számára a nagy klasszikusok az örök etalonok: Karl Lagerfeld, Coco-Chanel és Oscar de la Renta. Kit emelhetne még ki? Phillipe Starck az egyik legjobb kortárs designer. Ez nem kérdés.wdubaialhabtoorcity2.jpg

Mi a helyzet Magyarországon?: Október 9-én a PPH Mediához tartozó Turizmus Trend / Vendég&Hotel egy ünnepélyes díjátadó keretében idén is kihirdeti melyek Magyarország legdizájnosabb éttermei és hoteljei. A Gastro Design Award hazánk egyetlen olyan megmérettetése, melynél a dizájn, és a külső megjelenés szempontjából értékelik a hazai vendéglátó- és szállodaipari szereplőket. A beadott pályaműveket – most először – ismert nemzetközi szakemberekből és a hazai szakmédia képviselőiből álló zsűri értékelte.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz te is az Otthon édes Facebook közösségéhez: itt. Egyben kattintsd is le a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fület, mert csak így jutnak el hozzád a friss tartalmak. Ha inkább Instagramozol, otthonedes néven találsz meg.

Fotók: W Dubai Habtoor City

A bejegyzés trackback címe:

http://otthonedes.blog.hu/api/trackback/id/tr5312926847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.10.04. 14:43:01

Miért Gastro Design Award, ha hoteleket is díjaznak? Megnéztem a shortlistet, szerintem néhány pályázó egy évnél régebbi munkát adott be, ez így elég furcsa. Ahogy az is, hogy a zsűri szerint nemzetközi szállodaláncok nem pályáznak, miközben ott a Ritz Carlton a listán...