Kiemelt

2017. október 19.

Zöldeket beszélek - Bezzegh Éva salátáskönyve

Zöldeket beszélek - Bezzegh Éva salátáskönyve

2017_05_27_7349.jpegAz év vége a jó könyvek érkezésének ideje, méghozzá az ünnepekre. Most Bezzegh Éva kolléganőm csodás első könyvét ajánlom figyelmetekbe.

bezzegh.jpg2017 novemberében jelenik meg Bezzegh Éva Tizenkét hónap címet viselő első  receptkönyve az Artbeet Kiadó gondozásában. Az egyedi megjelenésű, megkapó képi világú, nagy formátumú kötet a világ számos konyhájának ízét felvonultató, szezonális saláták témáját járja körbe. Ebből még azoknak is megjön a kedve a salátázáshoz, akik évente két salátamixet vásároltak, majd annak a celofánban való tönkremenetele után egy hajítással dobták is a kukába.bezzegh1.jpgA kiadvány egy teljes éven át követi nyomon a természet és a hangulatok változásait úgy a tányéron, mint a szabadban és a mindennapjainkban. Egyedi, letisztult látványvilága Laki Eszter munkáját dicséri, az oldalakat Török-Bognár Renáta ételfotói, évszakokon átívelő  táj- és életképei illusztrálják. 2017_04_19_6001.jpegA kötet koprodukcióban készült Ruzicska Tünde keramikussal. A mű  hiánypótló a témában: amellett, hogy egyedülálló, tematikus receptgyűjtemény, csodálatos, művészi kivitelezésű könyvélményt is ígér, látok is benne egy-két dizájn díjat.2017_05_27_7245.jpegS, hogy miért éppen saláta? Éva erre azt mondja, mert gyors, mert egyszerű, mert tápláló, mert esztétikus – így minden mai étkezési igényt kielégít. Esetenkén tmég főzni sem kell tudni hozzá, ráadásul a salátakészítés megadja az alkotás korlátlan szabadságát, ezáltal a legnagyobb változatosságot ígérő, a szó szoros értelmében vett legszínesebb mű faj, ha...oj3a5280.jpeg Ha kellően el merjük engedni a fantáziánkat. E téren szolgál inspirációként a kötet, ami egy teljes éven át, havi 8 recepten keresztül kalauzolja végig az olvasót a szezonális zöldségekre és gyümölcsökre alapuló ételek világában. A nyers vagy épp sült, skandináv, mediterrán, közel-, netán távol-keleti zöldség-, gyümölcs-, hal-, hús- vagy akár gabonasaláták néhol ismerős, máshol meghökkentő íztársításokban kerülnek bemutatásra, mindez az első  kötetes szerző, Bezzegh Éva kivételesen könnyed, laza hangvételű, egyben közérthető  tolmácsolásában.oj3a2109.jpegA könyv egyszerre szól a fiatal és középkorú, főzni szerető  és tudó, világlátott városi nőkhöz és férfiakhoz, a klasszikus sütés-főzés iránt nem feltétlen, de a könnyű  ételekre és változatos ízekre fogékony gasztrohipszterekhez, kezdőkhöz és haladókhoz, illetve azokhoz, akik számára az esztétika, a különleges könyvélmény egyaránt meghatározó.oj3a0041.jpegLelőhely: a könyv az Artbeet Kiadó gondzásában jelenik meg, jelenleg előrendelhető, karácsonyra nagyszerű ajándék lehet belőle magadnak vagy másnak. Ára: 10 500 Ft. Tipp: most Ruzicska Tünde kimondottan a projektre gyártott egyedi, kézműves, Artbeet brandingelt kerámiáival együtt is előrendelhető. (Fontos infó: könyvkereskedőknél ne keressétek, ott nem lesz kapható, a csalódás elkerülése végett írom: szóval: Artbeet Kiadó.bezzegh3.jpgHa tetszett a poszt, csatlakozz te is az Otthon édes Facebook közösségéhez: itt. Egyben kattintsd is le a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fület, mert csak így jutnak el hozzád a friss tartalmak. Ha inkább Instagramozol, otthonedes néven találsz meg.

Fotók: Török-Bognár Renáta

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.