2017. december 07.

Ajándékgyűjtés és mézeskalács falu a Camponában

Ajándékgyűjtés és mézeskalács falu a Camponában

ajandekgyujtes_a_camponaban.jpgImmár hagyományosan idén is advent első vasárnapján állítják fel a Camponában azt az adományládát, amelybe becsomagolt ajándékokat helyezhetünk el.

A bevásárlóközpont rendszeresen gondol azokra a kerületi családokra is, ahol kevesebb jut a jóból a gyerekeknek. A Camponát az adventi időszakban érdemes felkeresni, mert különleges mézeskalács-látványvilág épült fel a helyszínen. A Camponába most a művészi színvonalon alkotó Ékes-Édes Ajándékok csapata látogat el, hogy elkészüljön a bevásárlóközpont különleges mézeskalács-falva, melynek házait karácsony előtt a Gyermekjóléti Központnak adják majd át. ajandekgyujtes_a_camponaban_2.jpgAhogy Dr. Daróczi Csilla, a Budafok-Tétényi Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője elmondta, örömmel vesznek minden olyan ajándékot, amely 0-14 éves korú rászoruló gyermekek karácsonyfája alá kerülhet. A becsomagolt ajándékok dobozára kérik ráírni, hogy milyen korú és nemű gyermek számára készült a csomag. Aki tehát szívesen segítene, december 17-ig elhelyezheti a Campona Adománygyűjtő ládájában a becsomagolt, felcímkézett ajándékot.ajandekgyujtes_a_camponaban_3.jpg

A mézeskalácsfalu épületei az adventi vasárnapokon épülnek, szombatonként 14 és 17 óra között viszont szabad az alkotás, gyerekek és felnőttek is leülhetnek kalácsot díszíteni. Minden adventi hétvégén 11 és 17 óra között szombaton és vasárnap is lesz kézműves műhely, ahol különböző technikákkal lehet ismerkedni: gyertyás díszek, Mikulásváró ajándékok, karácsonyfadíszek, téli tájképek készülnek majd.mez.jpg

A készítőktől a tökéletes mézeskalács receptjét is megtudtuk.

Íme az Ékes-Édes receptje, a tökéletes mézeskalácshoz:

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • fél kg finom porcukor
  • 6 tojás
  • 20 dkg virágméz
  • 18 g szódabikarbóna
  • 12,5 dkg vaj
  • ízlés szerint reszelt citromhéj, szegfűszeg, fahéj, gyömbér esetleg ánizs, vagy 1 csomag mézeskalács-fűszerkeverék

Bár a recept egy kiló lisztet mond, a profik azt tanácsolják, hogy inkább felezzük az adagot, a kiszaggatott darabok nagyságától függően 40-60 figurát így is készíthetünk. A nyers tésztát érdemes pihentetni, minimum 1 napot, de akár 1 hetet is. Pihentetés idejére a tésztát takarjuk le, hogy ne száradjon ki, sütés előtt pedig alaposan gyúrjuk át.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz te is az Otthon édes Facebook közösségéhez: itt. Egyben kattintsd is le a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fület, mert csak így jutnak el hozzád a friss tartalmak. Ha inkább Instagramozol, otthonedes néven találsz meg.

Fotók: www.campona.hu

A bejegyzés trackback címe:

http://otthonedes.blog.hu/api/trackback/id/tr5113451865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.