Kiemelt

2015. január 25.

Térkép e táj

Térkép e táj

img_0940.JPGA mini világokat nagyon szeretem, legyen szó babaházakról vagy akár vonatsínekkel szabdalt terepasztalokról. Az élet fölülről szemlélve nyugodtnak, békésnek és pofonegyszerűnek látszik. Ilyennek tűnt az Andrássy úti Miniversumban is.

2014. december 22.

Fények ünnepe

Fények ünnepe

fenyek_1.jpgA karácsony a fények ünnepe is. Még jó, hogy korábban felállítottam a fenyőt. Tegnap kiderült, hogy az egyik izzósor nem működik. Ilyenkor még van idő pótolni a hiányt, a félig sötétbe borult fenyő ugyanis eléggé bánatos látvány. Persze ilyenkor sokan jönnek azzal, hogy a fa nem izzósorral, hanem valódi gyertyával a legszebb. Lehet, de balesetek szempontjából aggályos, ezért sosem próbáltam. 

2014. december 19.

Salzburgi mesék: varázslatos advent

Salzburgi mesék: varázslatos advent

Salzburg a nevét a fehér aranynak nevezett sóról kapta (Salz), ami jócskán megalapozta gazdagságát. Ennek bevételéből építették fel a várost a politikai hatalmat hosszú évszázadokon át gyakorló katolikus hercegérsekek. Munkájuk nyomán Salzburgot 20 barokk temploma miatt Észak Rómájaként is szokás emlegetni. Ma ide látogatunk.

2014. december 16.

Miniatűr figyelmesség

Miniatűr figyelmesség

kepernyofoto_2014-12-16_-_8_30_59.pngMa a jótékonykodás egy különösen kedves módjával találkoztam, ami két ismerősöm, Osi és Anna nevéhez köthető, akik babaházakat és miniatűr ételeket készítenek. A képen látható babakonyhát a pécsi Dóri Háznak, Magyarország egyetlen gyermek hospice intézményének adományozták.