Kiemelt

2014. november 21.

Dekorálj pillecukorral!

Dekorálj pillecukorral!

pille2.jpg

A pillecukor, mármint a fehér, nagyszerűen alkalmas a téli otthon dekorálására. A hópelyhet idéző pillékből egészen különleges dekoráció készíthető. Mai posztom a terítés/asztali dekorok világába kalauzol benneteket.

2014. november 03.

Anne képzeletbeli esküvője

Anne képzeletbeli esküvője

Anne9.jpgVannak filmek, amiket időről-időre újranézek. Ilyen az Anne, ami általában karácsony táján esedékes. A trilógia képi világa azonban most korábban szembe jött velem. Egy kanadai fotós tematikus esküvőt készített a nagysikerű moziból, öröm volt végignézni a képeket.

2014. október 15.

Velázquez Bécsben

Velázquez Bécsben

Velazquez.jpgMost, hogy Maria Antoinette becses családjával volt időm részletekbe menően is megismerkedni a róla olvasott könyvekben, érdeklődéssel fordulok a Habsburg-dinasztia felé. Ezért is örültem meg annak, hogy a Bécsi Szépművészeti Múzeum képtára átfogó monografikus kiállítást szentel Diego Velázquez (1599–1660) spanyol festőnek, akinek gyakran kellett megfestenie a Habsburgokat.

2014. október 09.

Zenés advent Bécsben

Zenés advent Bécsben

Wien-advent4.JPGKiemelkedő operaénekesek a koncertházban, a musicalvilág sztárjai a bécsi Stadthalléban, koncertek, kórus- és trombitadallamok a legszebb templomokban: így hangzik az adventi időszak Bécsben. Most szólok, mert később se jegy nem lesz, se szállást nem találsz az osztrák fővárosban, ahol az advent a főszezon! Lássuk, mire érdemes jegyet váltani.