Kiemelt

2010. január 14.

Plusz 1 szimbólum

Plusz 1 szimbólum

Óriási érdeklődés mellett zajlott tegnap a jólét szimbólumainak keresése az Otthon, édesen. Az egyéni látogatók száma 2300 volt, 76 komment érkezett. Köszönöm a kollektív múltidézést mindenkinek. Tegnap én nyitottam a játékot egy személyes vallomással, hadd zárjam szintén egy személyes szimbólummal. A jólét szimbóluma volt számomra lottózni, majd a lottó tárgynyeremény sorsoláson lakást, nyaralót vagy autót nyerni. Sosem ismertem persze nyertest, de az igazi királyok a szememben ők voltak. Ha nagy ritkán nekem is összejött a Gazdálkodj okosanban efféle nyeremény, hát az a nap, maga volt a mennyország.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

trichterwinde · http://trichterwinde.blogspot.com 2010.01.14. 14:13:24

Kedves Otthonedes!
ettől a posttól teljesen eltérő kérdésben szeretnék segítséget kérni, hátha te tudod a választ :)
Olyan ülőgarnitúrát keresek (lehetőleg sarokgarnitúrát), aminek a hátulja polcos. tuti, h láttam már ilyet, igaz, lehet, hogy csak amerikai filmekben :))))) Sehol nem találtam egyelőre ilyet.
Köszönettel
trichterwinde

trichterwinde · http://trichterwinde.blogspot.com 2010.01.14. 14:19:38

hehe na mire leírtam éppen találtam egyet :) de csak egyet.

Otthon édes 2010.01.14. 14:25:43

@trichterwinde: Szia, nem tudom, mennyi a költségkeret, de a csináltatásban nem gondolkodsz? Tudok, kiváló asztalosokat. Helyhiány miatt kellene bele a polc vagy a poén kedvéért? Kuldd el a kéoet, amit találtál, gondolatébrsztőnek. lehet, hogy ki is posztolom, együtt hátha okosabbak vagyunk.

jotesz 2010.01.14. 15:00:40

az én nagymamám nyert régen egy piros Yugot autónyereményes takarékbetétkönyvvel :)

trichterwinde · http://trichterwinde.blogspot.com 2010.01.14. 20:42:39

www.quattromobili.hu/product.php?p_id=285&pc_id=3&m_id=4

ilyesmiről lenne szó, ilyesmi árkategóriában (nem baj, ha olcsóbb :) ).
igazából azért kellene ilyen, mert adott egy 52 m2-es nappali-étkező-konyha egy légtérben, ami a MI HÁZUNKban lesz, áprilisban költözünk :) 3 éve épült,mi leszünk a 2. tulaj, tehát a tér adott. úgy gondoltam a "köszönőoldal" lehetne ez a polcos rész, mert a 3-2-1 kanapémegoldás nem tetszik, és ha meg lehetne oldalni, tök jó lenne, ha nem a sarokülő hátulja fogadná az előtérből a nappaliba lépőket. semmiképpen nem lehet az ülőgarnitúrát falra rakni, mert az egyiken a tévé és a kandalló lesz, a másik meg már a közlekedő fala, a harmadik a konyha, a 4. pedig pont merőleges a tévés falra, tehát nem passzol. szóval a nappali közepére kell tenni kb az ülőgarnitúrát. remélem érhető voltam valamennyire :) az 52 m2-t egy nagy négyzetnek kell elképzelni kb.
vidékiek vagyunk egyébként, szóval asztalosok BP-n sajna nem jöhetnek szóba... szóval inkább késztermékben gondolkodnék.

geppetto 2010.01.14. 21:58:50

@trichterwinde: Szia,
A kanapé amit találtál talán a legköltséghatékonyabb megoldása problémádnak, emrt csak drágábbakat tudnék én is ajánlani. Ha tetszik, akkor gyorsan próbáld ki és ha kényelmes is, akkor megoldódótt a gondod.
Arra azért ne számíts, hogy a teljes könyvtáradat ide fogod tudni pakolni. ennek a polcosdinak ahoyg te is írtad a fő funkciója az, hogy ne ey teljesen homogén kanapéoldalt lásson az aki ránéz.
Ennél talán költséghatékonyabb megoldás lenne ha készíttetnél egy tetszőleges kanapé mellé egy adott méretű polcotm és így a kanapé mérete tekintetében is több lehetőség közül választhatnál, viszont így jelentősen megnövekszik a bútor tömege (hozzáadódik a polc.
röviden: megnyugtatlak, hogy jó megoldást találtál.
Talán még annyit javasolnék, hogy ne egy nagy kanapétömeggel oldjad meg az összes leülésfeladatot, hanem bátran keverjél többféle bútort: fotel, puff, karszék, hintaszék, párna, stb. így a változó méretű társasághoz alakítható a nappali berendezése. a kanapé magad és párod esetleg a gyerekek maximális kéynelmét biztpsítsa, a többiek meg ülhetnek ahova akrnak :)
rakjad körbe mindenféle rakodófelülettel, habár a választott darabon már erre is van "beépített" megoldás.
bocs a sok dumáért...

Otthon édes 2010.01.14. 22:07:40

Köszönjük a Geppetto Studio értő kommentjét. Gyakorlatilag magam is ezt javasolnám. A példafotónál jobb árban lévő, ráadásul szép darabot nem fogsz találni. Gratulálok az ízlésedhez, olvass továbbra is Otthon, édest. Na, persze opció lehet a külöldi kollekció mustrálása, de az még drágább lesz és a hazaszállítás költsége, hogyismondjam. Szóval majdnem ott vagy, mintha csináltatnál egyet. A végleges döntésről tájékoztass, esetleg szívesen veszünk egy fotót a nagy beköltözés után.

trichterwinde · http://trichterwinde.blogspot.com 2010.01.15. 10:26:57

Minden kedves kommentet nagyon köszönök :) Igazán sokat segítettetek.
Elmesélem azért, mi az én nagy problémám... családunkban van egy bútoripari "lehetőség"... Nyilván olcsóbb így, mintha máshol veszem meg. Sajnos náluk ilyen modell nincs, csak szigorúan polc nélküliek, abból persze sokféle... Viszont hogyismondjam így a külső rá(m)hatás oly erős, hogy sajna csak nagy erőfeszítések árán "választhatnék" máshol... Szóval én ebbe most beleszerettem, (igaz, kicsit barnásabb szín nekem jobban tetszene) és majd elválik, hogyantovább...
Köszönöm mégegyszer a segítségetek!
Ja igen és a polc valójában csak dizájelemként szolgálna, ahogy írtad Gepetto.

Otthon édes 2010.01.15. 13:30:37

@trichterwinde: ha nem kell anyagi erőszakot tenned magadon, akkor vedd meg a polcost, mert ha az olcsóbbat és nem is olyan jót nézed éveken keresztül, azt bánni fogod. Vagy vedd meg az olcsót, de nem olyan szépet és ácsoltass elé egy polcrendzsert. Geppettoek szerintem tudnak jó árat ajánlani erre.

Oi va voi 2010.01.15. 14:11:59

Ami az eredeti témát illeti, nekem is van lottós emlékem. Apu a szocialista brigáddal lottózott hosszú évekig. Havonta egyszer egy estés program volt kitölteni az ötven darab lottószelvény 3 hasábját. Egyszer volt egy négyesük, amit 4 felé osztottak. A 25K nyeremény 1976-ban futotta egy 100m2-es családi ház központi fűtésének kivitelezésére, mesterestül anyagostul.

vincere 2010.01.19. 15:43:26

20-25 évvel ezelőtt a szüleim tárgynyeremény-sorsoláson vásárlási utalványt nyertek, amiből sikerült leműpadlózni a konyhát, az előszobát és a fürdőt. azóta is az van.
én meg a 90-es évek legelején 5000 ft-ot nyertem sima sorsjegyen, az akkor hatalmas pénz volt egy gimisnek, kb. fél évig elvoltam vele zsebpénzileg.