Kiemelt

2010. január 18.

Blogvendégség: Chili és vanília

Blogvendégség: Chili és vanília

Blogvendégség rovatomban népszerű bloggerekhez kopogtatok, és kérem őket arra, mutassák meg az enteriőrt, amelyben alkotnak.

Mautner Zsófi - respect a munkásságának - vállalta az ízlésrendőrség helyszínelését és kellő méltósággal viselte kőpadlóján a csízmák dobbanását. Gyorsan neki is látott élelmezésemnek. Biztos arra gondolt, főztjével talán pozitívan befolyásolhatja a vizit végkicsengését :)

Kezdjük ott, hogy a helyszínelés az Újlipótváros egyik bérházában zajlott. A tetthely érdekessége, hogy ez nem egy iroda vagy alkotóműhely, Zsófi itt is lakik. Az ajtón bejutva egyből a méretes konyhába zuhantam. Mint kiderült, két szoba közös fala hullott a porba, hogy minden nő álma az asztalként is funkcionáló konyhafélsziget létrejöhessen. A főzés netes nagyasszonyának védjegye, a chili füzérbe rendezve az ablakon, amolyan cégérként omlik alá, míg a vaníliaszín a bútorokon köszön vissza. Nézzük csak.

A konyhabútor lokálpatrióta összefogás gyümölcse. A tervezési és kivitelezési munkákat helyi erő, a szomszédos utcában székelő Geppetto Stúdió végezte. A bútorba begyógyított két sütő, egyik alatt a melegen tartó fiók arról árulkodik, a főzés itt már több, mint hobbi.

Ezt az elemet elnézve, hihetnénk azt, hogy Fűszeres Eszter a vendéglátónk, de nem. Zsófi is szerelmese a herbs árunak, így külön igényelte egy nagy és látványos fűszerpolc összeállítását Geppettoéktól.

Hogy honnan rémlik ez a kép? A könyvesboltokban már láthattad. Zsófia első szakácskönyvének címlapján ugyanis saját fűszerpolca díszeleg.

Azzal együtt, hogy impozánsak a fűszertartók, nekem a krémes vaníliaszínbe behoznak némi ridegséget. Nem fémet választottam volna, az biztos.

A hűtő meglepően kicsi, egy nagyobb főzésénél biztos gondot okoz a limitált férőhely. Ennél még nekem is nagyobb van, Zsófi!

Csendélet a konyhában. Alanyunk erre a kerámiakésre esküszik. Jó barátja a szeletelésben.

A tejforraló lábos békebeli darab.

Néha ő is utánanéz a dolgoknak. A régimódi receptfüzet családi hagyaték.
Ezek között találtam az előbbi kis füzetet. A könyvespolcon azért akadnak komolyabb darabok is.

Például a Larousse Gastronomique. Alapmű, a konyha nagybibliája.

A dülöngélő szakácskönyveknek rézmozsár parancsol megálljt.

Bár láb alatt voltam, elkészült a künefe. Az a török édesség, amellyel Zsófi bebízonyította nem csak gejl édességek kerülnek ki a török konyhából. A mennyei desszert receptje Zsófi szakácskönyvében található. Nem csak az íz miatt távozom elégedetten, az enteriőrröl is azt gondolom, méltó hazánk első számú glasztrobloggerinájának szellemiségéhez. Te is így gondolod?

Fotó: Tóth Milán, Smink: Pataky Ági

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

térkulti 2010.01.18. 10:33:58

Nekem nagyon tetszik, ha valaki ennyire jó izléssel használja a kontrasztokat: a paprika-mozsár kombó a fém fűszertartóval szerintem telitalálat. De ez gusztus dolga. Jópofa látni egy félprofi otthonát. Ajánlom maki konyháját is, szintén gepetto!

Izbolygo 2010.01.18. 12:03:18

A fűszertartók kellemesen kontrasztosak a barnával és a vaníliával. Nekem bejön. Ahogy az egész konyha is.
Azt már én is bánom, hogy nem 2 sütőm lett:-(

Ormós Gabriella 2010.01.18. 12:49:41

A lakás többi részét is szívesen megnéztem volna.. :-)

Nzoltan 2010.01.18. 15:20:59

@Lepkeanyu:
Valószinűleg maradék öt négyzetméterbe mindent belezsúfoltak. A kád függőlegesen áll a sarokban, a fürdőző bele van szíjazva. Az ágy mellette trapéz forma lehet. Mork az Ork bolygóról aludt így. A klozetra tippem sincs. De legalább a konyha nagy és szép. :D

malaryanbeast 2010.01.18. 16:15:03

Hinnye, hát nem gondoltam volna hogy otthon ilyen minimalista vagy zsófi, pedig nem egy sótlan, ízetlen személyiségnek ismerünk.
nem baj, valahol ki kell egyenlíteni a sok pörgést is.
üdv: "mester"laci

*Bianka* · http://www.ourfashion.blog.hu 2010.01.18. 16:28:00

szép a konyha, de én soha nem tudnám elképzelni, hogy ilyen minimalista környezetben főzzek. A tejforraló lábos viszont nagyon tetszik! És már kb 6 éves korom óta tudom, hogy nekem egyszer lesz egy konyhaszigetem :)
Valami ilyesmit szeretnék egyszer, csak nem ennyi virággal és rózsaszínnel:

brookegiannetti.typepad.com/.a/6a00e554d7b8278833011168678e29970c-pi

Zsófinak pedig gratulálok a sikeréhez!

Oi va voi 2010.01.18. 18:35:17

Zsófi könyvéért nem lehet játszani? Szívesen próbálkoznék újra! :)

Anea 2010.01.20. 13:02:48

a könyvespolcos képet lehetne nagyban kérni? én nagyon kiváncsi lennék milyen konyvek is laknak ott, hány nyelven stb.

Otthon édes 2010.01.21. 07:28:16

A könyvespolc képről nincs közelebbi fotó sajnos.

oreille 2010.01.23. 14:46:50

Aki szerint ez egy kibírhatatlanul minimalista konyha, annak mi hiányzik? csipkefüggöny, szép üres üveg a konyhaszekrény tetejéről? :-))

Nem kötekedésnek szánom, tényleg érdekel. Én egy rendezett, belakott konyhának látom, felesleges csetreszek nélkül.

Klein Kinga · http://szobakilatassal.blogspot.com/ 2010.03.01. 13:09:09

Édesotthon! Nemrég találtam csak rá a blogodra és nagyon jó ötletnek találom az ilyen helyszíni riportot. Érdeklődéssel olvastam és nekem is tetszett a konyha, gratulálok!

Otthon édes 2010.03.02. 21:21:02

@Klein Kinga: Köszönöm, lesz még ilyen :)