Kiemelt

2010. április 16.

Debrecen, csak neked jó!

Debrecen, csak neked jó!

Nem mindennapi pörgésre hívja a Gramofon Online a régi zenék szerelmeseit. Most szombaton a régi lemezeket kedvelők olyan élmény részesei lehetnek, amilyen nem volt még soha! Vagy ha volt is, az legalább 60-70 évvel ezelőtt történt. A kivilágos virradatig tartó hejehujának a debreceni MODEM ad otthont, a belépés ingyenes. 

Este nyolctól Békebeli buli veszi kezdetét, ami a 100-as szám kabalisztikus varázsában fog eltelni. Az első felvételek ugyanis, melyek a lemezlovasok hangtölcséreiből jelzik majd a fergeteges buli kezdetét, éppen száz esztendeje készültek. A másik százas pedig a tízig tartó lemezőrület 100%-osan magyar felvételekből készült "aranzsmanjára" utal. 

Este tíztől újabb látványosságot kapcsolnak be a régi zenék iránt elkötelezett Brakecsokkerz DJ-k: hogy az élmény még hitelesebb legyen, a lemezgyűjtemények kincsei régi filmekkel keverednek, amit a Kiégő Izzók látványbrigádja produkál régi és még régebbi filmvetítőkkel, és archív filmrészletekkel. Közben suhanva hagyjuk el a történelmi korokat, és a zenei műfajok úgy változnak majd, mint a kormányok, a ritmus pedig úgy lesz egyre gyorsabb, mint ahogyan a nemzetgazdaság fejlődött a szocializmus évtizedeiben, bizonyságtételéül annak, hogy az itthon rögzített zenei kincs nem pókhálós múzeumi tárgy!

Alább egy kis ízelítő, mire lehet számítani. Külön öröm, hogy 7 perc 25-nél nekem szól a dal, valaki dalban méltat, huááá.

Gramofon MinimixbyGramofon Online

További gramofonslágerekért ide klikk.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.