Kiemelt

2010. május 26.

A nagy mozaikvadász 2. rész

A nagy mozaikvadász 2. rész

Egy hete esett szó arról, hogy a rómaiak milyen magas szintre emelték a mozaikművészetet. Most ugrunk egyet az időben, hogy lássuk, a jelenben javult-e a helyzet?

Az ókorból egészen 1987-ig lapozunk a naptárban, de még mindig a napsütötte Itáliában maradunk. A régi mozaikok hatására ekkor gondolta ugyanis azt a Sicis nevű olasz cég, hogy Ravennában gyártott mozaikaival a régmúlt díszítőelemeinek ismét rangot szerez.

Lássuk mi minden hozható ki ezekből az alig pár centis mozaikokból.

Az emberek sokáig a vizes helyiségek burkolóanyagaként tekintettek a mozaikra. A konzervatívok ma is főleg a fürdőszobák burkolására használják, de sebaj, ott is nagyon kalssz dolgok hozhatók ki belőle. Igaz ez esetben kicsit feldereng a Komjádi Uszi hangulat.

Itt csak a lábas kád széle lett bearanyozva. Pazar látvány. Vajon a csapból tej folyik?

Itt a kádat burkolták le Sicissel, de szerencsére a padlóra is jutott a mozaikból. Luxus ez a javából.

Ezen a képen a helyzet fokozódik: a csillár is mozaik burkolatot kapott.

Itt a kád nem kapott mozaikburkolást, a fal viszont annál nagyobb felületen. A variációk száma végtelen, de ez még mind semmi.

Lehet a mozaikokból persze járólap is vagy méginkább szőnyeg.

A Sicis portré fotó alapján tud mozaik képet is csinálni.

Ami jól mutat mondjuk a nappaliban.

Vagy térplasztikák bevonatául is szolgálhat. Nagyon komoly.

Sőt, a cég már bútorokkal is kombinálja a mozaikjait. A fenti kis bemutatóból remélem, kiderült, a Sicis a mozaikra nem, mint burkoleszközre tekint, hanem divatirányzatokat, életstílust kifejező kommunikációs eszközre. Tegyünk mi is így. Ha felkeltettem az érdeklődésed, itt tovább böngészhetsz az interaktív katalógusokban.

Ha kedvet kaptál hozzá, hogy neked is legyen valami ilyesmi az otthonodban, keresd meg a termék legnagyobb hazai forgalmazóját, Das Bad Ági Müllert Perc utcai üzletében. Lesz megoldása az ötleteidre.

Amíg pedig érleled a gondolatot, mi illene pontosan a lakásodba, játssz velünk. A Sicis, Ági Müller és az Otthon édes közös játékán, egy 30x30 cm-es Sicis mozaikképet nyerhetsz, amennyiben tagja vagy az Othhon édes klubnak a Facebookon.

Gyűjtsd össze egy Sicis alkotás mind a négy mozaikját, majd, ha megvan a négy részlet, csatold egy e-mailhez és küldd el egyben az otthonedes@gmail.com-ra június 15-ig, hogy Te lehess 2010-ben a mozaikvadász.

 ENGEM MENTS LE! (2. részlet)

 

Hamarosan jövök a harmadik részlettel is! Addig sok szerencsét!

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

napjafojgo 2010.05.26. 11:43:07

az a lila cipőszerű kád egyszerűen csodaszép.

terkultura.com 2010.05.26. 11:50:16

szerintem meg rémes.... :)
A játékkal kapcs.: nem ér, hogy oda teszed a linket, hogy hol az első! Így uganott tartok, mint az aki most csatlakozott, pedig én folyamatosan mentegetem... Keressék csak meg! :)

Otthon édes 2010.05.26. 13:32:19

Nekem a kis japcsik kellenének.

Kedvenc Otthon · http://kedvencotthon.blogspot.com 2010.05.26. 19:08:20

A KARE-ban vannak hasonlók, igaz, mozaikmentesek. Nálunk is van egy, most nézem, hogy perselyként is használhatnám...

Kedvenc Otthon · http://kedvencotthon.blogspot.com 2010.05.26. 19:13:54

@otthonedes: A KARE-ban hasonlót lehet kapni, igaz, mozaikmenteset. Nálunk is van egy, és most nézem, hoyg perselyként is használhatnám...

Ju$t an0th3R $taR^ 2010.05.27. 10:41:19

Nem lehetne inkább a Marilyn Monroe-sat megnyerni? :)