Kiemelt

2010. szeptember 15.

Star In DaHaus: Agatha Christie a nyári lakban

Star In DaHaus: Agatha Christie a nyári lakban

Királynőnek jár ma a főhajtás. 1890. szeptember 15-én született a csavaros agyú zseni, azaz Agatha Christie, minden idők legnagyobb bestsellerkirálynője. Tisztelet és nagyrabecsülés!

Műveinél kizárólag a Bibliából és Shakespeare remekeiből sikerült többet értékesíteni (SIC!) Lent láthatod dél-angliai, Devon grófság-beli házát, amely György király korabeli stílusban épült. A királynő az épületet nyári lakként használta 1938 és 1959 között. Míg a történelmi emlékhelynek korábban csak a parkja volt látogatható, ma kívül-belül nyitva áll az érdeklődők előtt.

A házban volt például kéziratszoba, megannyi izgalom született e falak között. A fanatikusoknak további izgalmat okozhat, hogy a szobában számos első kiadásra csodálkozhatnak rá.

Aztán persze volt könyvtárszoba, ahol megesett, hogy az írónő saját műveiből olvasott fel. A hátborzongató történetektől a hallgatótábort gyakran kitörte a frász.

Jó hír, hogy Frász néni egykori háza fogad szállóvendégeket. Nekik elég jó programokban lehet részük. Az étterem többek között  az írónő kedvenceit: forró homárt és áfonyafagyit szervíroz. Vacsi után megszólal a gong a hallban, a vendégek átfáradnak pár ital erejéig a könyvtárszobába, aztán vagy leemelnek egy könyvet a polcról, vagy rekonstruálják valamelyik regény történéseit, és játszanak egy kis gyilkosost. Huááá.

Neked melyik a kedvenc Agatha Christie regényed?

 

Fotó: Google

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gorillka 2010.09.15. 20:36:51

A Bertram szálló
:-)
A többit is nagyon szeretem, de ez egy régi nagy kedvenc

berkaildo 2010.09.15. 21:04:17

Majdnem az összeset elolvastam, sokat többször is. Kedvencek: A 10 kicsi néger, Gyilkosság az Orient Expresszen, A vád tanúja.
Alapvetően Poirot-párti vagyok, de szeretem még a nyomozó házaspárt is a Hüvelykujjam bizsereg-ben (By the Pricking of My Thumbs)

parfümblog · http://parfum.blog.hu 2010.09.15. 21:18:47

nagy kedvenc! sajnos nem sikerült még az összes A.C. regényt elolvasnom, amit nehezít az is, hogy évről évre a kedvenceket újraolvasom:)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2010.09.15. 21:21:51

Temetni veszélyes.
Rejtély az Antillákon.
A regények sokkal jobbak, a filmek meg sem közelítik a regények színvonalát, az angol vidéki életforma leírását.(Bár a Poirot-filmek korhű díszleteit, jelmezeit díjazom).

RockKéró 2010.09.15. 21:56:49

10 kicsi néger az abszolút csúcs nálam. Boldog szülinapot a mennyei könyvtárban.

Ju$t an0th3R $taR^ 2010.09.16. 08:50:47

ABC gyilkosságok, de szinte az összes Poirot.
Miss Marple annyira nem.

juc 2010.09.18. 20:00:47

The Murder of Roger Ackroyd! de nagyon sokat szeretek, majdnem mind megvan, és a legtöbbet kétszer-háromszor is olvastam. Angolul egyébként még nagyobb élmény, annyira visszaadja a korszakot, és egyáltalán nem nehéz a nyelvezet. Abszolút Poirot-fan vagyok! de jó még a Tíz kicsi néger is, és még nagyon sok... legutóbb a Titokzatos Styles-i eset / Függöny-t olvastam, két hete. És már fenem a fogam a következőre, mert szerencsére a legtöbb esetben egy-két év alatt elfelejtem, ki a gyilkos:-DDDDD