Kiemelt

2010. december 01.

Martha Stewart eladná

Martha Stewart eladná

Amerikában ikon ez a kedvesarcú hölgy. Műsoraiban, kiadványaiban (elektronik és print média egyaránt) főz, kézműveskedik, varr, remekül gondozza a háziállatokat, lakberendez, dekorációs tippeket ad, kertészkedik. Nem szaporítom a szót, ő a nagybetűs házitündér, egy amolyan Stahl Juci kicsit mondjuk tágabb spektrummal, akiből viszont mindenki akar egyet otthonra.

Szóval házimunka ügyek tekintetében Martha minden férfi álma, azt leszámítva, hogy egy ízben a bíróság lekapcsolta a projectjeiről, értsd, a törvényhozás öt hónapos kényszerszabadságra ítélte, majd egy kedves kis fogházba száműzte az üzletasszonyt.

Volt ellene vád a bennfentes kereskedés, de azt megúszta, végül csak a bíróságnak való hazudozás miatt találták bűnösnek. Ez 2004-ben volt, be is vonult a böribe, ahonnan emelt fővel távozott, majd újraépítette magát és a brandjét. Hogy miként fordított negatívból pozitívba, azzal kapcsolatban ajánlom barátnőm írását, aki a personal branding nagy szakértője és ilyen témájú blogján behatóbban is foglalkozik a kérdéssel. Klikk ide.

A lényeg, Martha lassan 7 éve a történtek után újra kapós márka. Stephen Colbertet (a Megyeri híd eredeti névtulajdonosa) ez év november 10 én a Colbert Reportban kenyérre is kente. De most nem a showmannel való falatozgatás a lényeg. Sokkal inkább az, hogy new yorki lakását árulja. Lássuk, milyen fészket rakott össze magának a 70 éves stílusikon.

Na, ez már első blikkre is jobb, mint a börtön. Manhattanben vagyunk egyébként, a Perry Streeten.

Igazából ez egy egy duplex penthouse, alant a Hudson folyóval.

A lakásba privát kulcsos lift röpíti leendő lakóját.

A plafontól a padlóig terpeszkedő üvegfelületek komoly panorámát engednek láttatni.

Az élettér letisztult, minimalista, indusztriál beütéssel, (lásd a kezeletlen betonplafont és oszlopokat) Martha pasztelles világa, amit a tv-ben közvetít, a saját lakásában nem érvényesül.

Szép tiszta a kecó, de az a baj a nagy üvegfelületes, fehér lakásokkal, hogy szikrázó napsütésben nem mellőzhető a napszemüveg használata. Mármint nem a teraszon: indoor.

Ez pedig egy másik kilátás. Ha érdeklődsz a lakás iránt, mondom, hogy Martha most 2 millió-t enged belőle, így az ára akciósan 13,9 millió USD.

 

Ha tetszett az írás, csatlakozz te is a Facebook Otthon édes közösségéhez.Klikk ide.

 

Fotó 1, 2, 3, a többi

Forrás: Business Insider

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kicsi Ház · http://akicsihaz.blogspot.com/ 2010.12.01. 08:24:26

Nahát, valahogy nem ilyesmire számítottam. Nekem ez inkább tűnik egy jómódú agglegény-lakásnak, mint a Világ Háziasszonyának egyik otthonának.

Főmuci 2010.12.01. 09:25:01

Brrrr, amúgy is elég hideg van, a képeket nézve meg még inkább. Rövid távon menekülnék egy ilyen steril kecóból. Milyen lelkivilág kell ehhez? Jégkirálynői? Nem hinném, hogy tényleg itt lakott a csaj, valami sántít, biztos, hogy ez nem egy fogászati klinika?:)

PINGU · http://bolygopingvin.blogspot.com/ 2010.12.01. 09:26:08

A lakás túlságosan minimalista, vegytiszta. Nem tudom hogyan lehet itt élni.

Viszont Stephen Colbert a Megyeri híd eredeti névtulajdonosa.

Otthon édes 2010.12.01. 09:37:52

@PINGU: kösz, igazad van, javítottam :)

Árkászati Hadimérnökség 2010.12.01. 09:53:22

A törvényhozás aligha csüccsentette le Márta asszonyt, ugyanis az a képviselőház és a szenátus. Azok legfeljebb az elnököt válthatják le. Ítélni a törvénykezés szok', ami a bíróság.
A bemutatott lakásokat "sterilezők" képzeljenek a képekre itt-ott lerúgott cipőket, fotelra terített nagykabátokat, ádventi koszorút a tévésarokban álló asztalkára, a tálalópultra kietett határidőnaplót, mobilt, gyümölcstálat, félig kidőlt táskát, felnyitott laptopot, kicsit megdúlt ágyat, az elé hullott hálókosztümöt, tűzhelyen serpenyőt, wokot a párolt zöldség maradékával, hűtőre mágnesezve a bevásárlólistát, és pár tetszőleges gyerek pár tetszőleges játékát és ruháját pár tetszőleges helyen elszórva.
Kinek mi nincs meg a reggeli munkába indulás előtti képből?

Munkába mén' gyűrött Reggel,
rendet nem tesz szegett kedvvel,
mert rendet az Este teszi,
mert a rend az jóéjt-puszi.

Attól álmodsz meleg-puhát,
összeszedett használt ruhát,
földről felvett játék-vackot,
szabadidő-milliomot.

Üdvözlettel
Árkászati Hadimérnökség

Peter Blau 2010.12.01. 11:04:08

Kívülről olyan mint egy 80-as évek beli irodaház. A lakás stílusát pedig mondhatjátok letisztultnak meg minimalistának, azonban nem értem minek pózolni ebben az esetben ilyen szép szavakkal, ez a lakás simán igénytelen és puritánosan rideg. Ha tényleg lakott is itt valaki a lakás ilyetén állapotában, azt küldjétek pszichológushoz.

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2010.12.01. 11:52:45

Martha asszony az 5 hónap alatt annyira megszerette a rácsokat, így most azok hiányoznak a lakásból.

csakazértse 2010.12.01. 12:03:30

Nem kell.Le van ázva a plafon.(lehet,hogy azért adja olcsóbban)

venszivar 2010.12.01. 12:12:16

Ez úgy néz ki, mint egy hajó kikötő!

Rókabilly 2010.12.01. 12:37:08

Biztos a 70 év?

Rbilly

Otthon édes 2010.12.01. 14:11:00

@Árkászati Hadimérnökség: Igaz, igaz, és a versike: szivemből szólt :)

Allium sativa 2010.12.01. 14:38:25

@Rókabilly:
69. De a hetvenedikben van...
Martha Helen Stewart (née Kostyra; born August 3, 1941) is an American business magnate, television host, author, and magazine publisher. As founder of Martha Stewart Living Omnimedia, she has gained success through a variety of business ventures, encompassing publishing, broadcasting, and merchandising. Stewart's syndicated talk show, Martha, is broadcast throughout the world, she has written numerous bestselling books, and she is the publisher of Martha Stewart Living magazine.

kormanyrud 2010.12.01. 15:31:07

70 eves??!!

Kerem a plasztikai sebesz szamat...

JD Rockefeller · http://burzsuj.blog.hu 2010.12.01. 15:49:13

Gyanús, hogy ez ugyanaz a ház, amiben Nicole Kidman lakása is van. Az övé most kiadó, havi szűk 9 millió forintért. Az 13,9 millió dollár fényében megfontolandó ajánlat:)

*Anna · http://csakaszepre.blog.hu/ 2010.12.01. 21:49:54

Nem tudom, hány férfi álma lehet egy ilyen nő... remélem azért nem soké! :) Mellesleg ha jól tudom, a sajátja, bár türelmesen bírta sok éven át Martha törtető és mániákus személyiségét, elvált tőle, mikor már a családi életük is csak a címlapon volt annak nevezhető. Összességében szerintem inkább szomorú ennek a nőnek a példája, mint pozitív, és ő is legbelül olyan lehet, mint ez a lakás - rideg...

*Anna · http://csakaszepre.blog.hu/ 2010.12.01. 21:51:54

ja, és egyetem alatt asszem modellkedett, vagyis nem csak a plasztikai sebészek érdeme a szép arca, biztos a gének is közrejátszottak :)