Kiemelt

2011. január 03.

Otthonom a konténer

Otthonom a konténer

A kikötők környékén látható hatalmas áruszállító konténerek saját, megszokott környezetükben pusztulat látványt nyújtanak, de új funkciót nyerve nem olyan borzalmas a látvány. Ezzel együtt nem tudnám elképzelni, hogy beköltözök egy kvázi cipősdobozba. San Antonioban valaki erről a kérdésről másként gondokozik. Lakásával a 70-es évek motelhangulatát sikerült megidéznie. A tetőkert minden esetre figyelemre méltó, a konténerkertészkedés szó itt új értelmet nyer :)

 Forrás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zöldövezeti 2011.01.03. 10:48:29

Kár hogy senki nem szól hozzá !
Tehát : mediterán országokban még elmegy - másutt ?
A halállal egyenértékű !
Fűteni egy vagyon !!!

mukinyúl 2011.01.03. 11:17:26

kár, hogy nem lehet lájkolni :)

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2011.01.03. 19:03:18

Régóta egyértelmű, hogy kihasználhatóbbak ezek a konténerek annál mint amit megszoktunk tőlük. Vannak is belőlük amolyan irodadobozok, mobilóvodák, satöbbi. Fűthetőek is, ablakuk is van. Élni is lehet bennük. Kár hogy mégse tejed. Pedig a fedél nélküliek ideiglenes lakhatását is meg lehetne általuk oldani.

Nem reklám, most találtam: www.containex.hu/HU/iroda-epitkezes-helymegoldas.aspx

Lukas 2011.01.03. 20:49:31

A képen egy darab 10x2,5 méteres tengeri konténert látunk. Ezekben szállítják tengerjáró hajókon az árut. Az építkezéseken legelterjedtebb a 6 méteres konténer. Mi ilyeneket vettünk - négy darabot. Ebben lakunk télen-nyáron. 1 darab kályhával vígan kifűtjük - négy gyerekkel! Nem vagyunk lepukkant putrisok. Van egy városi lakásunk, de mi a telken szeretünk élni. Állatokat tartunk. A négy konténer egybe van nyitva, így kábé 60 nm az alapterület, plusz hozzáépítettük a 40 nm -es fedett teraszt. (A lakásunk még ennél is nagyobb, mégis itt szeretünk lakni). Lehet fikázni, a magyarok ebben nagyok. Nyugat-Európában (pl. Franciaországban) nem csinálnak az emberek problémát a lakhatásban, mint nálunk: sok kulturált ember él ilyen és ehhez hasonló megoldásokban.

csaba87 2011.01.04. 00:02:26

Kiváló a témaválasztás.Már egy ideje figyelemmel követem ezt az igencsak fejlődő területet és mobil épületekben rejlő lehetőségeket.
Mobil óvodákból már idehaza van pár és ez a szám növekedni fog rohamosan.
Ha már "városjáró" linkelt, én végre találtam egy magyar illetőségű céget is e téren a gugliban keresgélve:
www.kontener.hu/lakokontener

Ha tényleg működnek, és jól szigeteltek a konténerek, akkor rengeteg lakhatási problémát lehetne megoldani, gondoljunk csak a bedőlt hitelekre..
De a nagyobb cégek, önkormányzatok is meggondolnák.
tud még valaki ezen a piacon mozgó cégről? üdv.

Animoka 2011.01.06. 21:52:58

Körülbelül 2-3 éve rengeteg oldalt nézegettem meg ezzel a témával kapcsolatban, szintén nyaraló "építése" céljából. Más már simán tovább gondolta a dolgot, itt egy lakópark vagy kolesz/hotel ötlete - szerintem csak szingliknek :D
zigloo.ca/modulute/
Elvileg ugyanúgy lehet szigetelni/fűteni, mint bármi mást, ezzel nem is foglalkoztam, hiszen nyaralóként nem ez volt nekünk a fontos. A zuhanyzós-konyhás változat újonnan akkoriban 1 millió körül mozgott, használtan 3-400 ezerért. Építészfórumokon nézelődve viszont azt tapasztaltam, hogy akkoriban nem volt egyetértés abban, hogy építési engedélyköteles-e, milyen övezetekben építhető, milyen és mekkora alap szükséges, stb.
Telefonon érdeklődtem a felénk illetékes építésügyi hatóságnál, hebegtek-habogtak. Akkoriban nem volt kedvem ezzel tovább foglalkozni. Remélem mára ez már tisztázódott.