Kiemelt

2011. február 09.

A kis Valentino

A kis Valentino

Valentinre készülünk és bár nekem a Jézuska meghozta az illy kávégépet karácsonyra (Francis Francis X7), nektek hozza meg Valentin napra a szerelmetek! :) Van a feketén kívül piros színben, ez utóbbi emlékezetes ajándék tud lenni február 14-én. Stílust a konyhába!

Nekem mondjuk feketében van, de a reggeleimet az is széppé varázsolja. A gépre hamar rá lehet kattanni, addiktív, az első utam ébredés után mindig oda vezet. A kapszulából alácsorgó kávé összerak és valahogy harmonikusabban indul a reggel. A videó is ezt a harmóniát ábrázolja elég találóan. Szívemből szól.

Persze sokszor megapom, mint kérdés, nyilván, miután megkínálok valakit az otthonomban, hogy jó, jó, de biztos nagyon drága a kávéfőzésnek ez a kapszulás módja. Száznegyvenegynehány forintra jön ki egy kávé, ha capuccino vegyétek hozzá az egy ujjnyi tej árát is (10 HUF). Általában azok kapnak a szívükhöz ennek hallatán, akik 450-ért szürcsölik a rissz-rossz capuccinot napjában kétszer a cég melletti cigifüsttel terhelt kávézóban a másodjára lefőzött kávédarálmányból. Na, mindegy, erről a témáról elég is ennyi. Érdekesebb, hogy a gép működése meggyőző (lásd a videót) A kávéfőzés ezen módja mentesít a fölösleges mozdulatoktól és tiszta folyamat azok számára akiknek az emlékezetében elevenen él még egy-két kotyogós felrobbanása a háztartásban vagy a kávé felforrás utáni kifolyása a gáztűzhelyre, uh, én ezeket mind mind ismerem.Summázva a véleményem, ha tehetitek, kár kihagyni. Amennyiben tetszettek az alapok, győzködjétek magatokat tovább itt.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

l2njpx 2011.02.10. 06:28:30

Ne mondd, hogy nincs más alternatíva csak a csodakapszulásgéped meg a "rissz-rossz capuccino napjában kétszer a cég melletti cigifüsttel terhelt kávézóban a másodjára lefőzött kávédarálmányból"? Nem hiszem.

Otthon édes 2011.02.10. 07:46:25

Biztos van, csak ez tudod az én blogom és az én ajánlatom, miként a posztok mindegyike egyfajta saját ajánlás és preferencia.

meszedi 2011.02.10. 14:47:26

Nekem egy másik márkájú van (szintén karácsony óta), el vagyok tőle ragadtatva. Kolléganőmnek egy harmadik, persze ő azt dícséri. Pár mozdulattal kész a tökéletes latte, capuccino, forrócsoki. Dehát kinek a pap, kinek a papné:)

Verdolino paio d'occhi (törölt) 2011.02.10. 16:18:53

Leszoktam újévi fogadalomként a kávéról, de ez a "reklám spot" visszatudna szoktatni, rá tudna venni megint....
Kissé irigyellek a reggeleidért :)

Agiagi 2011.02.10. 19:51:31

Nekem is ilyen van, fehérben, szintén a Jézuska ajándéka. Én is függő lettem, bár előtte inkább hosszan ittam a kávét. Viszont nem egy környezetkímélő masina, mint általában a kapszulás gépek, és még a kapszuláktól sem sajnálták a csomagolóanyagot, pléhdobozokban szállítják. Szóval sajna elég sok szemetet termelünk vele... :-(