Kiemelt

2011. március 31.

Raklap a beltérben

Raklap a beltérben

Raklapból-bútor? Nem először kerül elő, mint téma. Nálam a dohányzóasztal és a tévéállvány az, ami raklapokból épült. Elégedett is vagyok vele. Mondjuk én asztalossal lecsiszoltattam és lefestettem fehérre, a raklap tetejére pedig rátetettem egy vágott 2 cm-széles lapot, hogy a lécek közé ne csúszkáljon be semmi. Úgy érte, újságok, könyvek, poharak. Íme pár jól sikerült megoldás másoktól. 

Ami itt számomra a gondot jelenti, hogy bizony piszkosak ezek a raklapok. Nem biztos, hogy a MÁV telep leselejtezett darabjait nyakig olajjal betenném ágytámlának, illetve nem gyógyítanám rá a fehér falra sem.

Mondjuk EUR raklapok vehetők újonnan is, kétségtelen, hogy azok meg túl sterilek. Márpedig a viseltesség olykor kifejezetten jót tesz a raklapnak. Mindazonáltal jó, ha van kéznél csiszológép, legalább a felszni kosz távozzon.

Amire én nem gondoltam, hogy a raklap tovább gondolható és alakítható. Vagyis, hogy gondoltam rá, de a felezgetések, lefűrészelések nem sültek el jól. A tapasztalatom az volt, hogy gyenge minőségű fenyőből készülnek ezek a raklapok, és nehezen állják az átalakítást.

Persze van, akinek sikerült, ez a folyóirat állvány egész szemrevaló lett, akárcsak a gurulós dobozok a ráfújt betűkkel. Menő.

Forrás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.