Kiemelt

2011. július 22.

Papír álmok

Papír álmok

A Régiposta utcában az egykori Fontana áruház mellett van egy kis bolt, Bomo Art a neve. Aki hozzám hasonlóan Ápisz-kattant, imádja a papírárut, szeret ceruzával díszes füzetekbe jegyzetelni és nem idegen tőle a XX. század eleje, a 10-es, 20-as évek vizuális világa, annak a hely maga a paradicsom. Bár a bolt kicsi, áruválsztékában el lehet veszni.Amióta az eszemet tudom, a cég itt székel. A tulaj, Boldizsár Károly nem is kíván tágasabb üzletbe menni, szerinte nagyobb négyzetméter számon az üzlet elvesztené intim jellegét, a megnövekedett tér megölné a lényeget.

Mielőtt átnéznénk, milyen finomságok vannak a boltban, lássuk a cég legújabb és egyben legérdekesebb termékét, a praxinoscopot.

Mi ennek a lényege - merül fel a kérdés. Namost, itt ez a kék csíkos dresszes hetyke bajszú fiatalember. Ha megpörgetem a praxinoscope pörgettyűjét, ez a fess úr már dobja is a hátraszaltókat. Pazar mutatvány!

Bele lehet szédülni, még akkor is, ha állóképet néz róla az ember.

Úgyhogy nézzük inkább a videót. Károlyt már kérdezem is, mit kell tudni a termékről.

A szerkezet 32 000 forint. Tökéletes lakásdísz vagy mondjuk nászajándék. A szerkezet álló helyzetben is impozáns. Annyira igéző, hogy kértem még infókat róla.

A bolt további kínálata a naplók, füzetek, regiszterek, iratrendezők, kaleidoszkópok. Kedvencem a receptfüzet.

Aminek belső oldalai is illusztráltak. Egy ilyenbe írni alapszíntű kalligráfiai ismereteket kíván.

Iratrendező, minden szétszórt ember álma. Ajándéknak is remek ötlet. Rendszert visz az életbe.

Grafománoknak színes ceruza is akad az üzletben.

Füzetből a papírkötésesen kívül bőr bevonatú is választható.

Kottás füzet zenebarátoknak és/vagy muzsikusoknak.

Az üzletbe plusz dekoráció a termékeken kívül nem nagyon fér el, hiszen az is egy színes kavalkád, de pár dolog, mint dekor azért mégis helyet kapott.

Kedvenc nyomataim.

Hangulatos termékkihelyezés.

Nekem ezek voltak a favoritjaim, de most hallgassuk ugyanerről a bolt tulaját.

A Bomo Art a Gresham beszállítója is. A cég készíti a hazai Four Seasons Hotel vendégkönyvét és aláírómappáit, s termékeik immár a hotel ajándékboltjában is kaphatók. Idehaza viszont a nagyobb hazai kézműves vásárokon, így a Mesterségek Ünnepén vagy a Vörösmarty téri adventi vásárban lehet a cég standjába és Boldizsár Károlyba botlani.

A vásárok az emberi visszajelzések miatt fontosak neki. Amikor a Vörösmarty téren egyszer rátaláltam, a szemerkélő hóban épp egy öreg hölgy monológját hallgatta, aki a barnás tónusú naplókból választott egyet, amelyet családi fotók díszítettek. Az unokájának lesz - jegyezte meg a néni, a receptjeit szeretné bemásolni és karácsonyi ajándék gyanánt ráörökíteni. Míg ő a régit, mások a modern mintával borított naplókat, fényképalbumokat vinnék, ilyen viszont nincs, legfeljebb a ma is divatos art deco stílusú. Modern mintát azért sem használnak, hogy tárgyaikról az embereknek ne a lüktetés, sokkal inkább a szépség, a harmónia jusson eszükbe. Misszió: teljesítve!

 

A boltot itt találjátok a neten és itt a Facebookon.

Ha tetszett a poszt, az Otthon édes Facebook közössége is várja becses lájkod, méghozzá itt.

 

Képek: Otthonédes

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.07.25. 10:04:47

Nagyon szép ez a hely! Az a gondom kicsi erősíti az a sztereotípiát, hogy bezzeg a 20-as években milyen jó is volt. Hááát....