Kiemelt

2012. február 12.

Giccsgyáros

Giccsgyáros

Szilvi levele landolt a minap a postaládámban. Ma ezt az öniróniával gazdagon szőtt levelet adom közre. "Hétvégén olvastam a blogod és nagyon megörültem annak a bejegyzésednek, amelyik a giccsel foglalkozik. Igen, az élet elengedhetetlen része. Melenget, elringat vagy épp az ellenkezője: hidegráz.

Én magam gyártom a giccset: szentképeket, szentmatricákat és hologramokat tuningolok. Végső soron elmebeteg tárgyakat installálok a képeimbe. Az egész úgy kezdődött, hogy néhány éve ráakadtam pár hátborzongató termékre és azt gondoltam továbbgondolom őket az értéktelenség mentén. Ahogy az indiánok anno üveggyönggyel, én is ezzel kezdtem, aztán csatlakoztak a művirágok, meg a rongynak látszó olasz csipkék és selymek. Az itt látható installációk közös címe Szent matrica avagy Üveggyöngyök, művirágok és rongyok Jézusnak, illetve a Szűzanyának. És egy picit szégyenlősebb cím a Leckék magamnak és protestáns barátaimnak. Kb. ez a rövid történet." Ehhez Otthon édesként nem is tudok mit hozzáfűzni csak azt, a tárgyak valóban rém giccsesek. Az első képet láttató naplóba azért feljegyezném a memoárjaimat az utókornak. Egyébként csak mondom, ez búcsúban kelendő portéka. Nemrég hasonló giccskiállításnak adott helyet egyébként a Szamos Szép kilátás cukrászda a Svábhegyen, na ott kis négyzetméterszámon sok ilyesmi volt. Csak sósat tudtam fogyasztani, mert  a falakról is cukor folyt... Zárszóként pedig annyi, a boldog kiegyensúlyozott élet része a giccs. Megfelelő környezetben még szép is tud lenni. Te mit gondolsz erről?

 

Képek: Szilvi

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stefedo · www.teglasedit.com 2012.02.12. 21:43:22

engem amolyan hányingerféleség kerget a képek láttán....

bekat 2012.02.17. 14:39:36

„A giccs kivonatolt érzelmesség. Úgy viszonyul az igazi művészethez, mint a kisajtolt limonádé. A giccs romantizált érzelem” (Bslázs B.), azaz a boldogság művészete... :)