Kiemelt

2012. november 01.

Fogadó az odaadó parasztlányhoz

Fogadó az odaadó parasztlányhoz

Előretolt Karácsonyként fogtam fel, hogy Orsi vendégül látott műhelyében. Orsi a babaházak és miniatűrök szerelmese, ami rögtön egy közös nevező, csakhát amíg én csupán lelkesedem, ő csinálja is.IMG_7973.JPG

Amatőr miniatűrkészítőből időközben profivá lett. Orsi a babaházakon belül a babaházba kerülő mini ételek gyártására szakosodott, majd levizsgázott az ilyen irányú legkomolyabb amerikai szövetségnél.IMG_7979.JPGFáradozásának eredménye, hogy ma a világ 10 legjobb miniatűr ételszobrászaként tartják számon a világban. Orsi 1:12 arányban dolgozik, tehát, ami az életben 12 cm, az nála, a babaházakban és historikus épületekben 1 cm.

IMG_7981.JPG

Ezt a XIII. századi angol fogadót 3 évvel ezelőtt azonban ő maga csinálta (ételek, bútorok, enteriőrök, épület) és mellé olyan komplett mesét kanyarított, hogy az meghallgatásra érdemes.IMG_7978.JPGEgy hosszabb mese következik most tehát, a háttérben nagyon komoly kutatómunkával. Ismerkedjetek meg a Fogadóval, amelyet építője és megálmodója az Odaadó parasztlányhoz címzett.

Következő bejegyzésemben Orsi további munkáit veszem számba. Ha tetszett a poszt, csatlakozz te is az Otthon édes Facebook közösségéhez itt.IMG_7988.JPG

Fotó/videó: Otthon édes

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.