Kiemelt

2013. szeptember 10.

Tokajt a nyakba!

Tokajt a nyakba!

Tokaj az egyik kedvenc borvidékem. Tavaly volt szerencsém Szepsy Istvánnál vendégeskedni, aki szeritem a legnagyobb borász ma Magyarországon. Elismert szaktekintély, tudása és borai a nemzetközi élvonalba repíthetik Magyarországot.IMG_8692.jpg

Helyben, vagyis a Tokaji Borrégióban van néhány kedvencem még, így az Árvay Pincészet Rátkán, ahol már a második generációt képviseli Árvay Angelika. Ő juniborász, akinek Édesem nevű borát nagyon szeretem.IMG_2801.JPG

Angi is úgy tartja, ahogy Szepsy István: a jó bor titka, hogy milyen talajon terem a szőlő. Angi és Szepsy István is komoly jelentőséget tuajdonít Tokaj vulkanikus kőzeteinek, ami az itt születő borok különleges ízét adja.IMG_8568.JPG

Amikor Szepsy Istvánnál vendégeskedtem, Szabó Magda regényekbe illő kúriájának udvarán meg is mutatta kőzetkiállítását, ahol hosszan beszélt ezek jelentőségéről.IMG_8569.JPG

Angi nem kiállítást rendezett a kövekből, hanem összebarátkozott egy ékszerkészítővel, Kricsárral, aki a kőzetekből csodaszép ékszereket készít: gyűrűt, nyakláncot, fülbevalót, nem kizárólag borbarátoknak.P1880674.jpgP1870563.jpgP1890628.jpgP1890490.jpgAngi az alábbi videóban, mely szeptember elején az I. Junibor Borünnepen készült, így vall az ékszerek keletkezéséről. 

Az ötletet kreatívnak tartom, remélem, hamarosan nekem is lehetőségem lesz hozzájutni egy ilyen egyedi ékszerhez. Nem könnyű, amint az a videóban kiderül, amikor elkészül pár darab, azt azonnal elkapkodják.

Fotó/videó: Otthon édes, Kricsár

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.