Kiemelt

2013. november 11.

Adventi szöszmötölés

Adventi szöszmötölés

Általános iskolásként minden második héten jártunk a Néprajzi Múzeumba kézműves fogalkozásra. Nagyon vártam ezeket a szeánszokat, szerettem ügyködni a múzeum kulisszái mögött. A kézműves foglalkozások az iskolával kikoptak az életemből. Felnőtteknek nem szerveznek ilyet, ami hiba. Meggyőződésem ugyanis, hogy van igény a felnőtt korosztály részéről is a kézműves műhelymunkára.

IMG_0331.jpg

Nagy örömömre ezt ismerte fel a Rosinante Szálloda, amely kétnapos kreatív műhelyprogramot hirdet. A próbanapon én is részt vettem, de élesben majd csak ezután indulnak el a tanfolyamok. Idén kettő lesz 2013. november 16.-17. szombat-vasárnap és 2013. december 14.-15. szombat- vasárnap. A címe karácsonyi készülődés romantikus és country stílusban (alapfok).

IMG_0282.JPG

Jó kis adventi program ez elvonulva a világtól (a szálló a komppal megközelíthető Szigetmonostoron van), szakképzett kurzusvezető segítségével, aki otthon van a kézműves technikák világában. Itt eszmét cserélhetsz a kézműves rafinériákról, kipróbálhatod az antikolást, koptatást, domborítást és mindazt, amihez eddig nem volt bátorságod.

IMG_0611.JPG

A kiscsoportos műhelymunka során a szálló biztosítja a kreatív tevékenységhez a helyet, az alapanyagokat, az eszközöket és persze a szakértő segítséget is. Legyen szó egy-egy újszerű tárgy antikolásáról vagy régi, megunt darabod életre keltéséről, üvegfestésről, mozaiktechnikáról, természetes anyagok felhasználásáról vagy ünnepi asztal- és lakásdekorálásról.

IMG_0512.jpg

A program kétnapos, ellátás is jár hozzá. A Rosinantéről annyit, hogy a Stílusos Vidéki Szállodalánc tagja, remek konyhával és családias hangulattal. A hétvége hozzáadott értéke, hogy lehet vinni egy felújításra váró tárgyat, amit a kurzuson átalakítotok, helyrehoztok, új funkciót adtok második esélyt adva a tárgynak.

IMG_0505.jpg

A Kedvenc Otthon bloggere, Noémi és én nem beszéltünk össze, de mindketten egy lámpaernyőt vittünk felújítani. Ő egy könyv lapjait antikolta, azt erősítette az ernyőre és ezen az antikolt felületen szórt el random egy-egy bélyeget. Mutatós lett az alkotás, kár lenne tagadni.

IMG_0522.jpg

Jómagam annyira belemerültem a nagypapa bélyeggyűjteményének mazsolázásába, hogy én az egész ernyőt befedtem vele. Közben pedig olyan kincsekre leltem a Magyar Posta bélyegei között, hogy nem győztem csodálkozni.

IMG_0587.jpg

Bélyeg végül jutott mindenhova. Az eseményt ajánlom mindazoknak, akik advent idején egy kis elvonulásra vágynak, akik fejlesztenék kézműves tudásukat, új technikálkat ismernének meg, akiknek fontos a kézzel készített ajándék, akik készek arra, hogy két napon keresztül csak és kizárólag kézműveskedjenek. (A szeánszokra komplett családok és baráti társaságok is jelentkezhetnek).

NottiSzonja.jpg

Felnőtt napközi ez a jófajtából, ahol hasonló ivásúakat terel össze az élet egy kicsit szöszmötölni. Márpedig az advent idején remek program! Az esemény részletes leírását itt találod.

IMG_0468.JPG

Ha tetszett a poszt, csatlakozz te is az Otthon édes Facebook közösségéhez: itt, hogy időben értesülj a legrissebb posztokról.

Fotó: Otthon édes Team

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.