Kiemelt

2013. december 03.

Enteriőrillatosítás II. - potpourrik, gyertyák és füstölők

Enteriőrillatosítás II. - potpourrik, gyertyák és füstölők

Az enteriőrillatosítás módozatainak vizsgálatakor elérkezünk ma a potpourrihoz és az illatgyertyához. Kezdjük a potpourrival. Akár vásároljuk, akár magunk készítjük, érdemes illóolajat is venni hozzá, hogy ha a hatás alábbhagyna, ne kelljen rögtön a szemétbe dobni a kompozíciót. A jó minőségű illóolaj ára 4000 forinttól indul.potp2.jpg

Az illóolajokat használhatjuk aromamécsesben vagy egyéb, párologtatáshoz használt eszközökben. Kedvező árú megoldás a füstölő alkalmazása. A jó minőségűek 200 Ft/darabtól kaphatók, napi fél szál elégetésével már sokat tettünk lakásunk illatozásáért.

fornasetti home fragrance 6 IIHIH.jpg

Közkedvelt megoldás az illatgyertyák használata. Arról azonban nem szabad megfeledkezni, hogy a hagyományos illatgyertyák paraffinból készülnek, ami kőolajszármazék, azaz elégetésekor nem csak egészséges anyagok kerülnek a légtérbe. Illatanyaguk is többnyire szintetikus módon előállított olajokból áll, ettől erős, mesterkélt hatásuk lehet. A gyatra minőségű darabok onnan ismerhetők fel, hogy kormoznak, rosszul égnek.

fornasetti home fragrance 8 IIHIH.jpg

Aki biztosra menne, a díszüvegbe zárt gyertyákat parfümériákban vegye meg. Ezek viaszból készülnek, ebbe kerül az illat, amely hő hatására szétterül a levegőben. Jó tudni, hogy ezeket a gyertyákat tilos egy nap alatt elégetni. Napi negyedórás használatuk meghozza a kívánt hatást, az agyban a szaglóközpont ugyanis negyedóra után nem érzékeli az illatot. Egy ilyen gyertya élettartama 60 óra, alkalmanként negyedórás használata hosszú időre elegendő illatélményt biztosít.

fornasetti-profumi-scented-crystals IIHIH.jpg

Lássuk, mit ajánl a Madison Parfüméria üzletvezetője, Seregi Luca, aki a fenti illatkristályok felhasználásába is beavattja az Otthon édes olvasóit.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz te is az Otthon édes facebook közösségéhez: itt. A sorozat első részét idekattintva éred el.

Fotó: Pinterst, Fornasetti. Videó: Otthon édes

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.