Kiemelt

2013. december 21.

A Gerbeaud karácsonyi nyalánkságai I.

A Gerbeaud karácsonyi nyalánkságai I.

gerb4.jpg

A Gerbeaudra sokan tekintenek úgy, mint a karácsonyi ünnepkör idején meglátogatandó szentélyre. Tudtad például, hogy december 26 és január 4. között keresik fel a 155 éves cukrászdát a legtöbben?

K7A4458.jpg

Pedig de. Ebben az időszakban olyan sokan vannak, hogy a ruhatár is étteremmé változik, a pincérek oldalán adóvevő, ezen érkezik hozzájuk az információ az üres asztalokról és arról, hová lehet ültetni a szénhidrátra éhes vendégeket.

1.jpg

A cukrászda az ehető finomságokon túl is számos finom megoldással szolgál. Itt vannak mindjárt a cukrászda saját karácsonyfadíszei, melyek az ikonikus termékek nyomán porcelánból készültek, azokat aranyfüst bevonat borítja.

2_719x670.jpg

Az első a lenti képen látható díszek közül a jour torta, a második a macskanyelv, a harmadik a macaron, a negyedik a konyakmeggy. Az elegáns díszeket csak a helyszínen lehet megcsodálni, venni belőlük kizárólag ehető formátumban lehet. 

Christmas_gerbeaud_alap.jpg

Apropo elvitel. A magyar vendégkör megcélzása volt az a pár éve kelt és ma is élő marketingfogás, amelynek értelmében a sütemények otthoni fogyasztás esetén 50 százalékkal olcsóbbak. Ez azonban csak a sütikre vonatkozik, egyéb termékekre, a dobozosokra nem.

IMG_6403%2520LR.jpg

És akkor lássuk, melyek a szezon slágertermékei. A bejgli alap, de csak diós és mákos kapható. Ez érthető, a két klasszikus már kiállta az idő próbáját, semmiféle gesztenyés, marcipános újhullámról szó sem lehet - véli talán jogosan a 155 éve üzemelő cukrászda a Vörösmarty téren.

gbbejgli.jpg

A szaloncukor szintén alap, de csak egyféle ízben van, barackos-diós, étcsokoládé bevonattal és nevelő célzattal,  ezután garantáltan semmilyen ABC-ben kaphatót nem emel a szájához az ember.

Szaloncukor 1.jpg
A narancsív karácsonykor slágertermék. Étcsokoládéba mártott kandírozott narancshéjat eszünk ilyenkor. A csokis termékek, legyen szó narancsívről vagy bármi másról, a világ egyik legjobbjából, a francia Valrhona csokoládéból készül.

narancsiv_100g_karacsony.jpg

A kakaós, kandírozott narancsos vajas kuglóf, csokoládéval leöntve szintén ünnepi finomság. Ahogy vannak karácsonyi bonbonok, konyakmeggy, vaníliás kifli, mézes puszedli, csokigolyók, stollen, karácsonyi ízesítésű macaron és marshmallow, azaz pillecukor is. 

K7A4636.jpg

Bőséges a választék, ezek ráadásul ajándéknak is megfelelnek, hiszen egyedi a csomagolásuk. A csomagolás kérdését már az alapítók is a szívükön viselték és most sincs ez másként. Egyrészt a termékeknek csodaszép dobozuk van, másrészt lehelletfinoman nyílnak, igazi elegáns kiegészítők. 

K7A4262.jpg

"A Gerbeaud  nem megújul, sokkal inkább visszatér a gyökerekhez, hiszen az alapítók a maguk korának innovátorai voltak. A békebeli hangulatot megtartottuk, de a sütik és a csomagolást a mai kor igényeihez igazítottuk" - mondja Niszkács Anna, a Gerbeaud cukrászdát 2004 óta üzemeltető Gerbeaud Gasztronómia Kft. marketing és értékesítési vezetője. Itt jegyzem meg, hogy korábban egy közétkeztető cég üzemeltette a házat (!), akinek ne adj Isten rossz emlékei lennének még a régmúltból, frissítsen! Ha régen voltál vagy nincs ajándékötleted, vagy esély sincs, hogy hozzáfogj a karácsonyi sütés-főzéshez, ugorj be még az ünnepek előtt a Gerbeaudba, ha szerencséd van, asztal is lesz, ha nem, maradnak az elviteles finomságok. 

A poszt második részével hamarosan jelentkezem. Ha tetszett az írás, csatlakozz te is az Otthon édes Facebook közösségéhez: itt.

Fotók: Gerbeaud

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.