Kiemelt

2013. december 24.

Karácsonyi üdvözlet

Karácsonyi üdvözlet

sg.jpgBoldog karácsonyt kívánok blogom minden olvasójának!

hogomb.jpg„Amikor jól szerepeltünk az iskolában az órán, szabad volt a kis gömböt megfordítanunk, és a tenyerünkbe tartanunk, amíg az utolsó hópehely is le nem ereszkedett a krómozott kis Eiffel-torony lábáig. Még hétéves sem voltam, de már tudtam, hogy a kis, vattaszerű részecskék lassú, monoton keringője hasonló ahhoz, amelyet a szív nagy örömök alkalmával érez. Az idő lelassul, kitágul, a sima, egyenletes mozgású balett az örökkévalóságig tart, és amikor az utolsó pehely is leülepedett, tudjuk, hogy azt az időn kívüliséget éltük át, ami a nagy megvilágosodások jele. Gyermekként gyakran eltűnődtem, megadatik-e majd nekem, hogy hasonló pillanatokat éljek át, és hogy a hópelyhek lassú, fenséges balettjének kellős közepén találjam magam, kiszakítva az idő komor őrjöngéséből.” (Muriel Barbery: A sündisznó eleganciája, Geopen Kiadó, 2009) 

xmas11.jpg

Kedvenc regényem gondolataival kívánok boldog karácsonyt és sok hógömbszerű fennkölt, emelkedett pillanatot blogom minden kedves olvasójának!

Fotó: Pinterest

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.