Kiemelt

2014. február 10.

A legjobb mexikói

A legjobb mexikói

IMG_2668.JPGA nemzetek konyhái közül számomra talán a mexikói a legkedvesebb. Ezért is volt öröm az Arriba felbukknása a budapesti utcákon. 

IMG_2607.jpg

A gyorsétteremlánc először a Teréz körúton nyitotta meg üzletét, majd a Széna téren, tavaly decemberben pedig az Alee bevásárlóközpontban. Az első kirendeltségük pont 6 éve startolt. Ezt úgy ünnepli az étterem, hogy e hét minden napján valami mást lehet 50 százalékosan fogyasztani, ami jó alkalom a betérésre.

IMG_2642.jpg

Mi vasárnap teszteltük, amikor már az egyébként is harsány színekben pompázó étterem ünnepi díszbe öltözött, zászlók és lufik hirdették: itt bizony buli van. A helyre betérni különben üdítő élmény: jóllakik az ember étellel és vizuális élménnyel egyaránt.

IMG_7473.jpg

Egy szó, mint száz, itt nem állja meg a helyét az Indul a bakterházból jól ismert felszólítás, amit Bendegúz mond a bakternak, miszerint: csukjuk be a szemünket, oszt úgy falatozzunk.

IMG_2648.jpg

Itt jó, ha nyitva van a szem. A grafikai munkákért Miklósvári Andrea grafikus felelt, ahogy a korábbi éttermek esetén is. Külön köszönet neki a közhelymentes Mexikó ábrázolásért és az életteli színekért.

IMG_2653.jpg

A vidám falfestmények a mexikói street artot idézik és nem mentesek a vallásos utalásoktól sem. Belépéskor rögtön egy ragyogó infografika kalauzol az ételek világába, a guide, ha jól értelmezem, nem más, mint Frida Kahlo.

IMG_7467.JPG

Ő az ismeretlen ételeket van hivatott értelmezni. Ajánlásai közül tacco chipssel indítottunk, ettünk quesadillát és burritot, ittunk fahéjas rizstejet, desszertnek olajban sült almás-fahéjas tekercset, illetve fahéjas ropogóst fogyasztottunk. Ehhez jött a margarita koktél (figyelem, az alkoholmentes változatot nem ismerik az alapítók).

IMG_2613.JPG

Apropo, tulajdonosi kör. Az Arriba amerikai-magyar alapítói az Egyesült Államokban szoktak hozzá a jó mexikói ételekhez, ezért is honosították meg Magyarországon a mexikói taco bodegák kínálatát nyújtó taqueríákat.

IMG_2621_1.JPG

Külön jópont, hogy  a cég érzékeny a környezetre, kukoricakeményítőből vannak az eldobható poharak, újrahasznosított papírból az elviteles zacskók, nádcukorból az elviteli dobozok, és persze szelektíven gyűjtik a hulladékot is.

IMG_7465.JPG

A szín- és anyagválasztás elsődleges szempontja az újrahasznosítás és a klasszikus mexikói motívumok ötvözése és újraértelmezése volt.

IMG_2633.jpg

A bútorok terén semmi hivalkodás, a harsányságért a színek és a falfestmények felelnek a vécében is, ahol az alapszín a mellékhelyiségektől szokatlan türkiz. 

IMG_2638.jpg

És nem lenne eléggé mexikói a hangulat, ha nem neonfelirat csábítana a betérésre. Hagyjátok magatokat elcsábulni, hátha a színek korábban elűzik a szürke, hosszúra nyúlt telet.

Fotó: Otthon édes Team

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.