Kiemelt

2014. március 06.

Top éttermek a Dining Guide szerint

Top éttermek a Dining Guide szerint

food1.jpg

Kiosztották a Hennessy-Dining Guide Év Étterme díját a minap. Óriási meglepetés nem ért a csúcséttermek neveinek olvasása közben.

sv.jpgHelycseréket, új belépőket sajnos nemigen láttam a tizes listán, nyilván, mert nem sok ilyen nyitott 2013-ban. Az Év étterme az Onyx lett, egyszer voltam ott és értem miért végzett a csúcson, a Michelin-csillag nem véletlenül hullott rájuk. Az enteriőrt itt Varró Zoltán jegyzi, aki budoáros-neobarokkos hangulatot adott az étteremnek.

Képernyőfotó 2014-03-04 - 22.05.14.png

67 az egyetlen vidéki étteremként került a legjobbak közé. A fővároson kívülről több szereplőt vártam volna, ezzel együtt adom, hogy a 67 Székesfehérvár óvárosában remek döntés. Túrógombóca ikonikus, kipróbálásra ajánlott desszert félúton Balaton felé.

Képernyőfotó 2014-03-06 - 16.54.18.png

Az Arany Kaviárt szeretném gyakrabban látogatni, bárcsak ne lenne ilyen drága, mármint nekem. Az étterem remek kaviár kínálata mellett határozott orosz bisztró vonalat visz és nehézdrapériás orosz enteriőrrel örvendezteti meg a betérőket a Budai Vár tövében.

kaviar.jpg

Öröm a Borkonyhát is a díjazottak között látni, ha ma valaki megkérdezi tőlem, hol ehetne egy jót Budapesten, mostanában ezt szoktam ajánlani: a karakteres ízek, meghatározó gasztroélményt biztosítanak.

Bork.jpg

A Csalogány 26 szintén díjazott, de nem kedvelem, 4 éve a pincérek gőgös magatartása kellemetlenül érintett és hiába a jó falatok, ha az ember rossz szájízzel távozik. Remélem, azóta kiköszörülték a csorbát. A magam részéről maradok a nemzet csalogányánál...

csalogany.jpg

A listán szerepel a Zona, a Costes, a Nobu, a Salon, ezekben sosem jártam, a Costesben és a Fausto-ban igen, de sajnos ezek sem a hétköznapjaim részei. Utóbbi drága, de olaszban szuperfrenetiko-maxikapitális. Ha valamit ünneplek, kistestvérébe az olcsóbb és fesztelenebb Osteria Fausto's-ba megyek.

kagylo.jpg

Érdekesebbek voltak idén az egyéb kategória díjazottjai. A Magyar Konyha Termelői Díj 2013 birtokosa lett Sáfrány László, a Szilvásváradon található Első Hazai Halfüstölde képviseletében, sebes pisztráng állományuknak köszönhetően. Díjazták a Kozmadombjáról érkező Molnár Jánost faszenes kecskesajtja miatt, valamint a Tetétlenben található Kövér-tanya gazdáját, a mangalicatenyésztő Kövér Zoltánt.

kecskes.jpg

Fotók: Pinterest, Google

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.