Kiemelt

2014. június 12.

Két Cica és egy hobbiszakács a Könyvhéten

Két Cica és egy hobbiszakács a Könyvhéten

Bezselics-Ildiko-Receptek-a-Ket-cica-konyhajabol1.jpgBezselics Ildikó, a Két Cica konyháját működtető bloggertársam és kolléganőm már saját könyvvel is büszkélkedhet, ezt dedikálja a Könyvhéten.

IMG_0509.JPGIldi azt kérdezte a minap, főznék-e valamit a könyvből, hogy kedvet csináljak a dedikáláshoz, hovatovább a receptekhez. A felkérésnek nem tudtam ellenállni. Tudtam, hogy bármit is választok, az bizony szokatlan lesz, mert Ildi az olyan alapanyagokat hozza össze a fogásaiban, amiről nem is gondolnád, hogy közük lehet egymáshoz. Nálam a pisztráng sosem készült még magyarosan, lecsós alappal, most azonban igen (a receptet lásd egy kicsivel lejjebb). Izgalmas vacsorát kaptam. Ami még az eset tanulsága, hogy ételt fotózni meg kell tanulnom, nem egyszerű műfaj. Főzni mindenképp könnyebb. Ha a Könyvhéten jársz, ekkor találod ott Ildit is: június 13, péntek: Győr, Megyei Könyvtár, 15 óra, illetve június 14, szombat: Budapest, Vörösmarty tér, Athenaeum stand 15 óra.Bezselics Ildiko.jpg

Papírban sült pisztráng - magyaros változat

Előkészítés: 20 perc Elkészítési idő: 50 perc Nehézségi fok: 3

Hozzávalók (4 adaghoz): 4 db közepes méretű pisztráng (egyenként kb. 350 g), 4 közepes krumpli 4 zöldpaprika, 4 paradicsom, 1 nagy fej hagyma, 2 evőkanál olaj, 2 teáskanál pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, 50 g vaj só, őrölt fekete bors, 2 deci tejföl

1. A krumplit félig megfőzzük, majd felkarikázva „megágyazunk” vele a sütőpapír közepén.

2. A hagymát apróra vágjuk és megdinszteljük az olajon.

3. Mellédobunk egy gerezd felaprított fokhagymát, majd a paprikát és a paradicsomot.

4. Sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük, és félpuhára pároljuk.

5. A vajat kikeverjük egy gerezd zúzott fokhagymával, sóval, borssal, pirospaprikával, és kívül-belül bekenjük vele az előzőleg enyhén besózott pisztrángot.

6. A tejföl felét hozzákeverjük a lecsóhoz, amit aztán négyfelé osztva a sütőpapírba, a krumpli tetejére halmozzunk.IMG_0522.JPG

7. Erre tesszük a halat, amit meglocsolunk a maradék tejföllel, majd”bezárjuk” a papírborítékot – én tűzőgéppel is meg szoktam erősíteni, sőt most még alufóliába is becsomagoltam, hogy jobban tartsa a hőt és előbb elkészüljön.

8. 160 fokos sütőben 25 percig lezárva, majd 10 percig a fóliát-papírt kibontva sütöttem.

Fotók: Otthon édes, Tóth Milán

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.