Kiemelt

2015. január 15.

Kicsire is adunk (30 nm)

Kicsire is adunk (30 nm)

kicsi_1.jpgKicsire adunk, a nagy meg nem számít. Ez a némileg kifacsart mondás jutott eszembe e tér láttán. Nagy alapterületen mindnkinek megy a lakberendezés, az igazi kihívás az, ha meg vagyunk szorulva a négyzetméterekkel.

kicsi_4.jpgÉs most tekintsünk el attól, hogy a képek a Hollandiában lévő Hága városának egyik Bed & Breakfast szállását mutatják.kicsi_2.jpgAz apartman egy 1890-ben épült ház tetőterében van és a rendlkezésre álló 30 négyzetméter értékéből az sem von le, hogy szekrényeknek, tárolóhelyeknek az átmeneti szállás-jelleg miatt nem igazán kellett helyet hagyni.

kicsi_3.jpgA háziúr, vagyis a tulajdonos szintén ebben az épületben lakik és vigyázó szemeit vagy éppen füleit a vendégeken tartja. Az apartmanba egyébként nem is helyezett sok mozdíthatót, az étkező a fix padokkal okos és térélményjavító megoldás.kicsi_8.jpgÜgyes ötlet a falak lekerekítése a nappali térben, amire jól reflektál a gömbölyded fürdőszobabútor, a vécé és a kézmosó, melyek lágyságán a szögletes, modern csaptelepek szigorítanak egy kicsit.kicsi_6.jpgkicsi_7.jpg

Összességében tetszik a tér, de a narancssárga színek és az étkező kicsit azért az NDK-t juttatja eszembe,  szíben itt mindenképp cserét eszközölnék.kicsi_5.jpgA szállás egy éjszakára 145 euró, hosszabb tartózkodás esetén 105.kicsi_9.jpg

Ha a videót elnémítod (aennyiben beszélsz hollandul akkor nem muszáj), még élvezetes is lehet ez a mozgóképes anyag a cseles ablakokkal.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz te is az Otthon édes facebook közösségéhez: itt.

 Fotó: Maff Top Apartment

Design: Queestearhitecten 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IPARTERVES 2015.01.15. 18:59:22

Tudod, miért van a narancssárga?
Találgass!
( oranje...)

pushup 2015.01.15. 19:30:38

"És most tekintsünk el attól, hogy a képek a Hollandiában lévő Hága városának egyik Bed & Breakfast szállását mutatják."

Pedig alapjaiban határozzák meg a tervezést ezek a dolgok. sima lakóként ezt nem tennéd meg, mert amit a bútorra ráköltesz (hogy spéci, többfunkciós és még ki is néz valahogy ... ja, meg tartós, strapabíró), azt hozzátéve a lakás árához, meg egy kerülettel kintebb húzódva, máris veszel egy dupla ekkorát (amit ugyan nem mutatnak dizájner blogokon, de a mindennapi élet lényegesen kényelmes lesz benne).
szóval, igen, fontos, hogy ezt egy nem túl csóró valaki BEFEKTETÉSKÉNT hozta létre. tehát a kecó szépen visszatermeli a belefeccölt eurókat

2015.01.15. 21:12:59

bármilyen tetőteres lakás gagyi szerintem. egy disznóól sem ferde...

teddybear01 2015.01.15. 23:06:19

Ami azt illeti, a végletekig túldizájnolt belsőépítészete ellenére ennek a lakásnak van néhány hiányossága.

A legnagyobb hiba szvsz a tűzhely beépítése az alacsonyra húzott tetőablak alá. Akármit főznek, a felszálló gőz illetve a kifröccsenő étel azonnal összekeni az üveget. Esetleg beleverhet a billenőablak az edénybe. Arról nem is szólva hogy az ablak külső felén felgyűlő szemét belehullhat az ételbe.
A riporternő is említette a problémát az építésznek, de az szépen elkente az egészet.
Az étkezősarokban nem lehet egyenes tartással leülni, mert beveri az ember a fejét a ferde mennyezetbe. Ráadásul a hollandok eléggé magasra nőnek mostanában.
A lépcső jól mutat fényképen, de nehogy fel keljen vinni ezen egy szekrényt, mert nem fog felférni rajta, vagy esetleg ha reggel álmosan botorkálsz lefelé akkor szépen lefejeled a falat, amennyiben megcsúszol.
A fürdőszoba is ultramodern, de csak zuhany van, ezt még mentheti a helyhiány. Viszont itt max a mosdóban tudsz mosni, kézzel, mert egyszerűen nincs elég hely egy mosógépnek, szárítónak. viszont legalább van ajtó a vécén, bár nem tudom, hogy mennyire gondoskodtak a szagelszívásról.