Kiemelt

2015. június 25.

Végzősök a faiparban

Végzősök a faiparban

forgacs.jpgA Kozma Lajos Faipari Szakközépiskolában, ahol 130 éve működik faipari képzés, 1992 óta kötelező a végzősöknek vizsgafeladatot készíteni. Ezen a tárlaton jártam.

kiall_9_kicsi.jpgA vizsgaművek kiválasztásában a diákok nagy szabadságot kapnak, ezért a jelenlegi kiállításon a kisméretű ékszerdoboztól a XIV. Lajos-korabeli íróasztal kópiáig meglehetősen nagy volt a szórás. kiall_16_kicsi.jpg

A tervezés és kivitelezés során lényeges szempont, hogy a készítő alkalmazza az iskolában tanult technológiai megoldásokat (mint pl. famegmunkálás, szerkezeti kötések), és a bútordarab minél több természetes faanyagot és/vagy furnért tartalmazzon, látszó felületen semmiképpen ne legyen benne fahelyettesítő, pl. forgácslap vagy MDF-lap.oliver_intarzia_asztal.jpgKoronka Lajos igazgató azzal zárta a tárlatot, hogy ismét bebizonyosodott, ez a mostani egy kifejezetten tehetséges korosztály, amelynek képviselőiből akár egy budapesti nagy generáció is kinőhet. Izgatottan várom ennek fejleményeit.

Fotó: Kép_1, Kozma Lajos Faipari Szakközépiskola

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.