Kiemelt

2015. október 10.

MICHELIN Guide 2015: Játék a kastélyban

MICHELIN Guide 2015: Játék a kastélyban

img_2602.JPGKései nyaralásom naplójának harmadik helyszíne következik. Dél-Tirolban barangolunk, azon belül most a hegyek közt megbújó mediterrán kisvárost, Meranot vesszük célba.

kepernyofoto_2015-10-10_18_43_56.pngA beszámoló első és második részét itt találod. Nagybátyám tökéletes úti célt választott harmadik célállomásnak, a Bolzanotól alig 20 percnyi autókázásra lévő Meranot, azon belül is a Trauttmansdorff-kastélyt, ami egy elképesztő botanikus kert, 2005-ben Olaszország legszebb kertjének választották. img_2588.JPGA város mediterrán klímájának köszönhetően rengeteg tájidegen növény megél a tizenkét hektáros területen, ahol négy tematikus egység - erdei kertek, virágos kertek, parkok és teraszok, a víz és a táj Dél-Tirolban tematika - várja a növénybarátokat.img_2605.JPGDe van itt sövénylabirintus, megannyi állat, és izgalmas feladvány is. Kipróbálhattam magam, mint illattesztelő. A 9 vagy 10 kérdéses teszten azonban csúnyán felsültem, miután beleszagoltam a koncentrátumokat tartalmazó tégelyekbe. Parfümőr ebben az életemben már nem leszek, az biztos. img_2600.JPGA parkban több Sissi szoborral találkoztam, nem véletlen. Erzsébet királyné többször járt a városban 1870 és 1894 között. Lányával együtt a Trauttmansdorff-kastélyban, illetve a Hotel Kaiserhofban szállt meg. A városba gyógyulási szándékkal érkezett, ezután vált híres gyógyüdülőhellyé a klímája miatt is népszerű Merano.img_2611.JPGA Trauttmansdorff-kastély épülete ad otthont ma a Touriseumnak, ami Dél-Tirol turisztikai múzeuma. A múzeum interaktív, minden ki- és felpróbálható, megtapogatható. Van pár ruha, ami viselhető a falak között, általa pedig tényleg időutazásban részesül az, aki partner a játék a kastélyban nevű mókában.img_8305.JPGÉn a lilaruhás hölgy szerepében tetszelegtem. Jó volt a kosztümnek is köszönhetően megidézni egy másik kort, illetve elmerengeni azon, hogy vajon milyen lehetett az élet a kastély fénykorában.img_8291.jpgAmi biztos, olyan kulisszák között, ahol a múzeum vezetősége mindennel szemben megengedő, könnyebb az átszellemülés. A tapasztalás ugyanis maradandóbb emlékeket hagy az emberben egy múzeumról.img_8319.JPG

img_2649.JPGMég mindig a kastélyban vagyunk, ahol megismerhettem Dél-Tirol turisztikai fejlődését, kipróbálhattam az óriási, fából faragott dél-tiroli flippert és egy kicsit elhihettem, hogy, Sissi lábnyomában járok.img_2652.JPGEzen felül részt vehettem egy retró südtiroli pikniken.img_2735.JPGMajd képzeletben írtam egy képeslapot a szeretteimnek: Grüße aus Südtirol.img_2668.JPG

A helyet ajánlom a hozzám hasonlóknak, akiket egy botanikus kert, egy kastély, egy interaktív, szuperizgalmas kiállítás ügyes mixe képes rabul ejteni.img_2659.jpgIrány tehát Merano, de ne így közlekedj, ahogy azt a lenti kép ábrázolja, inkább autóval.img_2655.jpgHa neked is fontos a biztonságos megérkezés és hazajutás, ajánlom hozzá a MICHELIN CrossClimate gumit. Ez az első nyári gumi téli minősítéssel, aminek a hirtelen időjárás változás sem okoz problémát. Nekünk jól jött, a 33 fokos Riminiből gyalogoltunk a dél-tiroli őszbe, de, ha nyomon követed az úti élményeimet, látni fogod, hogy hóval is találkoztunk, de ez egy következő írás taglalja majd.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz te is az Otthon édes Facebook közösségéhez: itt. Egyben kattintsd is le a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fület, mert csak így jutnak el hozzád a friss tartalmak. 

 Fotó: Otthon édes, Plakát: Franz Lenhart

 

Nincsenek hozzászólások.