Kiemelt

2015. november 23.

5 érv, miért ünnepeld a Hálaadást

5 érv, miért ünnepeld a Hálaadást

kepernyofoto_2015-11-15_13_02_15.pngAz angolszász ünnepek itthon is szót kérnek maguknak. Most épp a Hálaadás kopogtat és ad alkalmat pulykát enni, illetve hálát adni mindazért, amink van.

thanksgiving1.jpgAz amerikaiak az őszi betakarítások után mondanak köszönetet a termésért Istennek és mindazért, amiért hálásak lehetnek, így például a családjukért, az egészségükért a jólétükért. Mindez egy nagy családi ünnep keretén belül történik minden év novemberének negyedik csütörtökén (november 26.).kepernyofoto_2015-11-15_12_49_48.pngAz esti étkezés főszereplője a pulyka, de az ünnepi asztalon tradicionálisan szerepelnek egyéb finomságok is, amilyen a pulykához felszolgált töltelék, az áfonyaszósz, a krumplipüré, a zöldbab, illetve a sütőtöktorta. Itthon angol tulajdonú éttermekben lehet benevezni Hálaadás-napi lakomára. Többször voltam a Budapest Marriott Hotelben ilyenen. A Peppers! Étterem idén is előrukkol Hálaadás-napi tematikus vacsorájával, ennek időpontja 2015. november 26., csütörtök 17.00-22.00.thanksgiving0.jpgAz étterem finomságait Maráczi Imre konyhafőnök az amerikai hagyományok szerint készíti. Gazdag saláta választék, fényezett virginiai sonka, pulykasült, édes burgonya naranccsal és áfonyával, rozmaringos báránysült, lazac finomfüvekkel sütve, kalácspuding, sütőtöktorta, különleges desszertek és sok más finomság vár.thanksgiving3.jpg

S, hogy mi a jó a hálaadásban? 5 dolgot sikerült összegyűjtenem mellette.

  1. Okot ad a szürke novemberben az ünneplésre.
  2. Hányszor eszel egy évben pulykát? Ugye ritkán? Most itt az alkalom!
  3. Megtanít tisztelni, becsülni, értékelni mindazt, amid van és aminek örülni lehet.thanksgiving2.jpg
  4. Lehetőséget ad a dekorálásra, ez esetben szorítkozz a természet kincseire, azokkal díszíts!
  5. Megismertet a a bőségszaruval, mint nálunk ritkán használt, mégis nagyon dekoratív kosárformával. Ez a görög mitológiából származik, belőle zöldségek, gyümölcsök ömlenek ki, a jólét, a termékenység és a szerencse jelképeként. A szarv forma Amalthea kecske szarvát szimbolizalja, mely állat egykoron Zeuszt táplálta. Bőréből készült pajzs az aegis (égisz), ami alatt védelmet nyerhetünk valamilyen tevékenységhez.
    thanksgiving4.jpg

Ha tetszett a poszt, csatlakozz te is az Otthon édes Facebook közösségéhez: itt. Egyben kattintsd is le a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fület, mert csak így jutnak el hozzád a friss tartalmak.

Fotók: Potterybarn, hdwallpaper