Kiemelt

2016. február 27.

2016 színtrendjei III. - Az Év színe

2016 színtrendjei III. - Az Év színe

ochre_gold1.jpg

Sorozatom harmadik részében eljutottunk az Év színéhez, ami az AkzoNobel szerint nem más, mint az okker arany. Ez nem készre kevert szín, az alábbi kódokkal tudod kikevertetni a festékboltokban.

kepernyofoto_2016-02-23_8_19_01.pngA színek idén tehát e kulcsszín köré szerveződnek. Az okker arany élénk, magára vonja a figyelmet, más árnyalatokkal is jól megfér. Az okker aranyat használd falszínként, akár egy kisebb felületen vagy köszönjön vissza lakáskiegészítőkön.ochre2.jpgAmi eddig a barokk, reneszánsz, keleti stílusban alapvető volt, azt a kortárs sem fél használni.kepernyofoto_2016-02-17_13_20_15.pngKisérő színei ezek, ami azt jelenti, ha velük kombinálod, nem foghatsz mellé.kepernyofoto_2016-02-17_13_42_36.pngAz okker földpigmentet tartalmaz ezért az okkersárga falra kenve nekem természetközeli hatással bír.ochre_gold2.jpg

Végezetül lássuk, hogyan alakultak az Év színei azóta, hogy az AkzoNobel arra vállalkozik, megjelölje ezeket a színeket. 13 éve kezdte, a tábla a színek fejlődését mutatja évekre bontva. szinfejlodes_dulux_az_ev_szine.jpg

Színsorozatom első és második részét itt olvashatod. Az előbbi a színek titkos tanácsáról, a második rész ellentétpárokról szól, persze színek tekintetében. A teljes CF16 kiadványt itt tekintheted meg. A színek szerelmeseinek maga a mennyország!

Ha tetszett a poszt, csatlakozz te is az Otthon édes Facebook közösségéhez: itt. Egyben kattintsd is le a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fület, mert csak így jutnak el hozzád a friss tartalmak.

 

Fotó: AkzoNobel, Dulux, Google

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BNati 2016.03.30. 16:55:29

Nos, ez hatalmas segítség volt, köszönöm szépen! Megnyugodtam, mert az elmúlt napokban teljesen kétségbe voltam esve, még jó, hogy megtaláltam ezt a cikket! Fantasztikus! :) Nagyon ügyesen megterveztem még tavaly, hogy tavasz környékén felújítom a nappalit, újrta festetetem, új bútorok, meg egyebek, és hát én meg is vettem az új kanapét, mert elsőre beleszerettem. www.riodesign.hu/ada-tom-tailor-ulogarnitura-kanape/ada-brussel-u-formaju-ulogarnitura Aztán akkor jött a baj, mikor rájöttem, hogy ehhez nem tudom milyen falszínt válasszak, ami tetszik is, és jól mutat ezzel az ülőgarnitúrával. Szerencsére itt megtaláltam a választ! :)