Kiemelt

2016. március 18.

Farmerek lakóhelye

Farmerek lakóhelye

farm9.jpg

Indul a Farm, az RTL Klub új valóságshowja, ahol a középpontban a vidéki élet munkás hétköznapjai állnak.

farm14.jpgA körülmények 100 évvel ezelőttiek, ehhez kell alkalmazkodniuk a játékosoknak. farm15.jpgA shownak örülök, ezek szerint az RTL sem tudta nem észrevenni, hogy a világ arra felé mozdul, hogy a föld, a magunk termelte javak, a vidéki élet ismét érték.farm3.jpg Bízom benne, hogy a stáb fent tudja tartani az érdeklődést két résznél tovább, ami nagyban múlik a műsorvezetőkön,  a játékosokon, és az érdemi részek közé ékelt reklámblokkok hosszúságán.fram13.jpgA házbelsőket végignézve először az tűnt fel, hogy sok a közhelyes megoldás, hiányoltam belőle pár modern olvasatú, ám a vidéket idéző tárgyat, eszközt, bútort. farm10.jpgDe amikor kiderül, hogy itt időutazásról van szó, méghozzá 100 évet robogunk a múltba, már csak a kólásüvegek és a pillepalackok szúrtak szemet az asztalon.farm11.jpgNekem a kékfestő textilek, piros zománcos edények, fokhagyma és  paprikafüzérek, a hengerelt fal, ami nem a pajtavilág sajátja, kicsit erős ekkora mennyiségben, és nem tagadom, hogy bevillant egy kis csárdahangulat is.farm12.jpgA "mindent bele"  érzés pedig akkor kerített hatalmába, amikor a paraszti és a polgári használatban lévő tárgyak keveredését láttam, de ezt talán csak nekem fura, mert az enteriőrök berendezésében állítólag a Szentendrei Skanzen munkatársai segédkeztek.farm8.jpgA forgatás helyszíne egyébként nem Magyarország, hanem Szlovénia, ott van legközelebb efféle műfarm, amit direkt az ilyen valóságshow-k kedvéért építettek.farm3.jpgAz első adás március 21-én lesz 18.55-kor. Bele fogok nézni. Remélem, szórakoztató lesz.farm7.jpgHa pedig nem, elugrom az ismerőseimhez, akik nem csak egy valóságshownyi időre vállalták a földmunkákkal járó kemény életet: Budapest- és pályaelhagyóként ráadásul egész szép sikereket tudnak felmutatni.farm6.jpgNekem Gyenes Csilla, az egykori földrajz-biológia tanárom, és Balla Zsuzsi fűszernövénytermesztő a mintaadók, akik ráadásul a Szlovéniától kőhajításnyira lévő Őrségben/Vendvidéken élnek és alkotnak. Ismerd meg őket is.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz te is az Otthon édes Facebook közösségéhez: itt. Egyben kattintsd is le a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fület, mert csak így jutnak el hozzád a friss tartalmak.

Fotók: RTL Klub

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

K.Okoschka 2016.03.18. 15:20:40

Még az is megfordult a fejemben, hogy jelentkezem, mert remek érzékem van hozzá, hogy hülyét csináljak magamból. De kicsit tartottam tőle, hogy Alekosszal kell reggel tehenet fejni, és meggondoltam magam. Nem a tehén tartott vissza.

Kerek négyszög 2016.03.18. 22:21:59

Lehet jelentkezni parasztnak.
Valaki?
(Csókosok jelentkezhetnek tehénnek is)

teddybear01 2016.03.19. 06:44:43

Hát ez kb. az, amit egy városi paraszt elképzel parasztháznak. Iszonyú gagyi.
100 éve? Hol a kemence a kenyérsütéshez? Hogy hogy van villany? Ráadásul fénycső? Látszik ugyan néhány petrolámpa, de nagyanyám elsüllyedt volna szégyenében, ha ilyen mocskos, kormos lett volna az üvegje. stb.

Szepikutya 2016.03.19. 10:34:39

A vidéki, tanyasi élet nem erről szól. Szégyen, hogy ezt akarják megtanítani az emberekkel. Már azon sem csodálkozom, hogy léteznek olyan újságírók, akik a liba fényképe alá odaírják: " A kacsatenyésztés hazánkban". Fogalmuk sincs, hogy a háziállatok hogyan néznek ki. Pedig aki össze tudja keverni a libát a kacsával, az csak akciós újságban látott ilyen állatokat.

KDNP a selejtek gyűjtőhelye 2016.03.19. 13:04:11

" az enteriőrök berendezésében állítólag a Szentendrei Skanzen munkatársai segédkeztek."

Elnézve a végeredményt már a skanzenbe is eljutott a fideSSjobbikkdnp féle dilettantizmus.

UltraTotálBrutál (törölt) 2016.03.19. 16:24:34

KDNP A SELEJTEK GYŰJTŐHELYE

F@aszkalap. látom megragadtad a lényeget... Elég korlátolt gyökér vagy, hogy még ebben is politikát látsz.

KDNP a selejtek gyűjtőhelye 2016.03.19. 16:27:16

@UltraTotálBrutál:

A valóságot látom mindenben.
Ha nem félsz, hogy nem lesz este a fürge nyelveddel ánusztisztogatási lehetőséged, akkor legyen merszed és próbáld ki, sokkal jobb mint a te egyszerű felülvezérelt világod, ahol mindig megmondják mit kell mondanod és tenned.

UltraTotálBrutál (törölt) 2016.03.19. 17:19:22

@KDNP a selejtek gyűjtőhelye:

A valóságot persze, igazi orákulum vagy. Én meg azt látom, hogy még a szövegértéshez is teljesen sötét vagy. A politika szó említése mind az egy bitedet beindította. Most annyira kemény lettél, szerintem ne is hagyd abba, menj át anyád szobájába és szépen ránts rá egyet. Tudod, ahogy szoktad minden nap.