Kiemelt

2016. május 13.

5 tipp, avagy sorvezető a Gourmet Feszthez

5 tipp, avagy sorvezető a Gourmet Feszthez

thumb_img_9459_1024.jpgKimentem, persze esett, de ezt már megszoktuk. Azt hiszem az lenne a fura, ha ez másként lenne.

gourmet.jpgÁllandó gourmetfesztiválozó társammal, Déri Szilvi barátnőmmel kóstolgattunk, és nem fogalalkoztunk azzal, hogy a sátrak tetejéről a gerincvonal mentén a ruhánkba csöpög a víz. Az esemény vezértematikája rákapcsolódva a Bocuse d'or-ra a vadat, s halat volt, az ételek ennek jegyében készültek. Lássuk, melyek voltak a kedvenc standjaink azok közül, melyeket a kint tartózkodásunk szűkre szabott 2 órájában felkerestünk.thumb_img_9425_1024.jpg1. A LEGKREATÍVABB: Rosenstein Étterem. Egyfelől itt van ez a legyél te is Rosenstein Tibor álarc, ami zseniális poén, kénytelem voltam engedni a bátorításnak és magamra ölteni, hátha ragad rám valami Tibor főzőtudományából.thumb_img_9457_1024.jpgAz ételeik is megérnek pár gondolatot. Kedvencem ez a humidor.thumb_img_9416_1024.jpg

Amiben nem szivar, hanem jófajta édesség, flódni lapult.thumb_img_9417_1024.jpgA Rosenstein farm kínálatából címen futott ez a három pálcikás pop cake-szerű valami. Hámán-táska, mákos sajtchips és szarvasmáj-mousse-szal töltött fánk került a nyársra, azaz a hurkapálcikára.thumb_img_9420_1024.jpg2. A LEGCSILLAGOSABB: Borkonyha. Kreatív tálálásban ők is figyelemre méltót nyújtottak. Villanykörte alakú üvegben tálalt sárga és fehérkrém-levesük erős szemmágnes. A folyadékkal nem megtöltöttek azt láttatják, milyen betét kerül a levesbe. Érdemes kipróbálni, a Michelin-csillagos konyha a fesztiválon nem elérhetetlen álom.thumb_img_9430_1024.jpg3. A LEGNYUGATIBB: az Erhardt Étterem (Sopron) Hot Fish Doggal érkezett. Az édes buci és a sós hal találkozása mennyei párosítás. Hasonlót ettem az idei Hú!SVÉT-en, csak akkor hal helyett kacsa került a bucik közé.erhardt_zoli.jpg4. A VIDÉKI KISKEDVENC(EM): a Viator Kacsamájas szarvas pástétoma vízitormával és fűszeres házi kaláccsal a pannonhalmi konyha legerősebb fogása. Gyurik Gábor most sem okozott csalódást!thumb_img_9437_1024.jpgthumb_img_9438_1024.jpg5. BUDAI KEDVENCEM: a Larus Étterem képtelen hibázni. Itt a Yuzu desszetet azoknak ajánlom, akik hozzám hasonlóan nem annyira a geil édességekért vannak oda, hanem kaphatók a citrusos-fanyar ízekre.thumb_img_9407_1024.jpgHa édes, azt inkább tokaji formában veszem magamhoz. E tekintetben a legjobb élmény a mádi Szent Tamás Pincészet standján ért utol.thumb_img_9458_1024.jpgHa tetszett a poszt, csatlakozz te is az Otthon édes Facebook közösségéhez: itt. Egyben kattintsd is le a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fület, mert csak így jutnak el hozzád a friss tartalmak. Ha inkább Instagramozol, otthonedes néven találsz meg.

Fotók: Otthon édes, Pauli Zoltán

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.