Kiemelt

2016. július 09.

Durrellék: Az itv 6 részes sorozata

Durrellék: Az itv 6 részes sorozata

the-durrells-28.jpgÚj 6 részes sorozatot vetít a brit ITV Gerald Durrell Családom és egyéb állatfajták c. könyve nyomán.

the-durrells-0.jpgAz egyik kedvenc könyvem, és magam is láttam pár feldolgozást, de ez a képek alapján különösen erősnek ígérkezik (remek karakterek, helyszínek, ruhák, kellékek, sminkek, hajak). A 6 rész a család Korfu szigeten töltött 5 évét veszi számba. A könyv előszavában Gerald Durrell így indítja útjára a történetet:the-durrells-8.jpg- "Ez annak az öt esztendőnek a története, amit én meg a családom Korfu szigetén, Görögországban töltöttünk. Eredetileg a sziget természetrajzáról szándékoztam enyhén nosztalgikus beszámolót írni, de elkövettem azt a súlyos hibát, hogy már a könyv első oldalain felléptettem a családomat.the-durrells-38.jpgAmint felvonultak a papiroson, megtelepedtek, és kezdték meginvitálni különböző barátaikat, hadd szerepeljenek ők is az egyes fejezetekben. Végül nagy nehezen és sok furfanggal sikerült mégis itt- ott néhány oldalt megmentenem, hogy egyes-egyedül állatoknak szentelhessem."the-durrells-36.jpg- "Különleges hálával tartozom anyámnak, akinek könyvemet ajánlottam. Szelíd, lelkes és megértő Noé módjára kormányozta furcsa ivadékaival népes bárkáját az élet viharos tengerein, nagy ügyességgel.the-durrells-32.jpgMindig számolt a zendülés lehetőségével, mindig fenyegették a szertelenség és hóbort zátonyai, sohasem lehetett biztos afelől, hogy kormányzását helyesli-e a legénység, de azt biztosra vehette, hogy mindenért, ami rosszul sül el, őt fogják szidni.the-durrells-37.jpgHogy túlélte az utazást, valóságos csoda; de túlélte, sőt többé-kevésbé ép ésszel. Mint Larry bátyám helyesen megjegyezte: büszkék lehetünk rá, hogy így megneveltük – dicsőségünkre válik."the-durrells-26.jpg- "Végül szeretném hangsúlyozni, hogy a szigetről és a szigetlakókról szóló történetek tökéletesen igazak. Korfuban élni annyi, mint ha egy fölöttébb rikító és vásári vígoperában élne az ember.the-durrells-3_1.jpgA hely egész légköre és bája, azt hiszem, tengerészeti térképünkön csúcsosodott ki legjellemzőbben, amely nagy részletességgel ábrázolta a szigetet és a szomszédos partsávot. A térkép alján egy kis megjegyzés volt olvasható:the-durrells-14.jpgFIGYELMEZTETÉS: Mivel a zátonyokat jelző bóják gyakran rossz helyen vannak, a tengerészek óvatosan hajózzanak a sziget partja mentén."

the-durrells-6.jpgA könyv mottója is roppant találó, ezt is nagyon szeretem, egy Shakespeare idézet: "Ez az én saját külön melankóliám, sok alkatrészből összekeverve, sokféle anyagból leszűrve, és az egész tulajdonképpen nem más, mint sok-sok tűnődés az utazásaimon: folyton a világon kérődzöm, és ez vesz körül ilyen szeszélyes szomorúsággal."the-durrells-5.jpg

További képekért klikk a képgalériára.

 És álljon itt még egy kis mozgóképes előzetes annak, aki még nem telítődött.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz te is az Otthon édes Facebook közösségéhez: itt. Egyben kattintsd is le a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fület, mert csak így jutnak el hozzád a friss tartalmak. Ha inkább Instagramozol, otthonedes néven találsz meg.

Fotók: itv 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2016.07.11. 12:44:00

Gyerekkoromban rajongtam Durell-ért, olvastam sok könyvét, fantasztikus volt elképzelni, milyen lehet, ha az embernek saját állatkertje van. És persze Korfu... Nem véletlen, hogy felnőtt életem első utazása oda vezetett.
Mondjuk elsőre elég komoly csalódás volt, mivel arra számítottam, amit a könyvek alapján elképzeltem magamban, vad, harsogó zöld, buja növényzetet mindenhol. Hát, magyar szemmel Korfu minden volt, csak vakítóan zöld nem. :) De persze a dolgok a helyükre kerültek és voltunk még ott párszor, imádnivaló!
A sorozatot már bezsákoltam, de még várom a teljes évadhoz a feliratokat...

Mák Vilma 2016.07.11. 14:20:03

@Rendíthetetlen Álamkatona:
Érdekes, mennyire hasonlítanak a gyerekek karakterei az általad említett régebbi film szereplőihez - azt a filmet a gyerekeimmel együtt imádtunk-imádjuk. Vajon mit tud ez az új sorozat hozzátenni ahhoz? Persze ha ugyanolyan jó, de hosszabb, már megérte :)

2016.08.02. 02:42:10

@Rendíthetetlen Álamkatona: én is ezzel a felkiáltással álltam neki a mostani feldolgozásnak. A korábbi, BBC-s sorozat tetszett, a történetet ismertem, nem tudtam mit tud az új nyújtani. De jó szórakozás volt végignézni. Kedves kis történet, harsány karakterekkel, habkönnyű drámákkal, hepiendekkel.