Kiemelt

2016. szeptember 03.

Gyógyuljunk méhekkel

Gyógyuljunk méhekkel

thumb_img_4112_1024.jpgŐrségi látogatásom során eljutottam a Vendvidékre, Orfaluba, a Vadvirág Méhes- és Füveskertbe, mely új attrakcióval, a Gyógyító méhesházzal gazdagodott.

thumb_img_4136_1024.jpgA farmon negyven méhcsalád él. Ma ők jelentik a tulajdonosok számára a fő bevételi forrást. A Vadvirág Méhes- és Füveskert a Vendvidék ízeit kínálja üvegbe zárva: van itt akác-, virág-, gesztenye-, repce-, propoliszos-virágporos krémméz, erdei harmat fantázianevű. vadvirag_mehes.jpgEmellett olyan is, amely az Év méze versengésen aranykategóriás helyezést ért el. A kesernyés gesztenye, a zamatos hárs és a kaszanyűg bükköny házasításából készült citrusízű méz-cuvée a bírákat is meggyőzte. A farm készítményei a helyi piacokon, illetve a helyszínen kaphatók.thumb_img_4117_1024.jpgEnnyivel azonban nem érték be a tulajdonosok, ezért apiterápiás tevékenységbe fogtak. A kifejezés az apis (méh) és a terápia (gyógyítás) szó összevonásából keletkezett. Apiterápia alatt a méhek által előállított anyagok gyógyító célú felhasználását értjük. Erre példa a Gyógyító méhesház, ami hasonlatos egy kisebb szaunához.thumb_img_4126_1024.jpgBefekszel az ágyakra és élvezed a méhkaptárlevegő gyógyító hatását, mert, hogy van neki. A légzőrendszer betegségeire jó, az immunrendszer erősítésére, allergia kezelésére hatásos. A méhek szorgos munkája, így a gyógyítása is a szürke kaptárakban zajlik, ezek fölé épültek bent az ágyak.thumb_img_4123_1024.jpgA méhek nem jutnak a beltérbe, és mi sem zavarjuk a munkájukat, mégis testközelben vannak, halljuk őket, tehát a megoldás kíméletes a méhcsaládokkal. S, hogy miért jómindez? Egyrészt koncentrált méz illat van odabent, másrészt  a méhcsaládok biorezonanciája és a szárnyuk álltal keltett mikrorezgések is megsokszorozzák a gyógyító hatást. Az emberek el is alszanakebben az egy órában, meditatív állapotba kerülnek ugyanis és, mert alfa agyhullámokat indukál a méhek zümmögésének frekvenciája az agyban. thumb_img_4132_1024.jpgEgy órára mindenképp érdemes befeküdni, ennek ára kb. egy üveg mézével azonos. Mézet egyébként is vegyetek, én is innen töltögetem a készleteimet. A farmhoz tartozó ház külső homlokzatának megcsodálását se hagyjátok ki. thumb_img_4106_1024.jpgNekem annyira tetszik ez a fajta kopottas patina, hogy, ha majd a felújítások el is jutnak a homlokzat rendberakásáig, én nem is biztos, hogy hozzányúlnék.thumb_img_4159_1024.jpgHa tetszett a poszt, csatlakozz te is az Otthon édes Facebook közösségéhez: itt. Egyben kattintsd is le a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fület, mert csak így jutnak el hozzád a friss tartalmak. Ha inkább Instagramozol, otthonedes néven találsz meg.

Fotók: Otthon édes team

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.