Kiemelt

2016. október 26.

Festménykihelyezési tippek árverési szezonban

Festménykihelyezési tippek árverési szezonban

yellow.jpg

Az árverési szezon már javában zajlik. A soron következő, november 10-i  BÁV aukcióra érdemes odafigyelni, mert a MOM Kulturlis Központban rendezendő esemény sok értékes képet tartogat.

rippl-ronai-_kaposvar.jpgEz itt Rippl-Rónai Róma-villa ősszel (1914 körül) című vászna 48 millió Ft-os kikiáltási áron. Az ábrázolt épület közismert. 1915-ben, a francia fogságból hazatérvén, ötvennégy éves korától ebben a villában lakott és alkotott Rippl-Rónai József.rippl.jpg Egy ilyen képhez kell pénztárca, így valószínűleg egy tökéletesen megkonstruált lakás központi képe lehetne, mondjuk ebben a villában, ahol a sárga és a zöld színek, eleve jelen vannak. Megoldás képhez igazítani a környezetet is, tehát, ha még nincs meg az enteriőr, csak a négy fal, a berendezést egy kép köré is építhetjük.
czobel_bela-_korhinta.jpg
Fent Czóbel Béla: Körhinta c. képe (1904) 12 millió Ft-ért kerül kalapács alá. A festmény bár századeleji, nem feltétlenül kell hozzá korabeli környezet, modern térben is remekül mutat. A lenti képen kifejezetten jó hátteret ad a képnek az elnagyolt ecsetvonásokkal felkent falfesték, a lendületet ábrázoló vászon dinamikát visz a helyiségbe.korhinta1.jpgKontuly Béla: Óbudai látkép Dunával  c. alkotása az iparodsodó nagyváros egy szeletét láttatja. Kikiáltási ára 850 000 Ft.kontuly_bela-_obudai_latkep.jpgA lenti szobában el tudnám képzelni a festményt. A kép kihelyezésével a falra futó szőnyegek mellé a kandalló melegén túl becsempészhető lenne egy kis melegség, és micsoda szemmágnes lenne!szonyeg.jpgAba-Novák Vilmos: Olvasó nő c. alkotása 16 millióért kerül az árverési tételek közé. Innentől a VAN Design kedvencei jönnek, akik be is helyezték a konkrét enteriőrbe a képeket. Az indusztriális enteriőr kétségkívül jól áll Aba-Nováknak.abanovak-_olvaso_no.jpgvan_design1.jpgCzene Béla: Vendéglőben c. vászna (1959) a fentiekhez képes alacsony árról, 180 000 Ft-ról indul. A VAN olvasatában ez a festmény az ebédlőben kapna helyet. A párosítás rávilágít arra, hogy a képen megjelenő színek, ha visszaköszönnek a bútorokon, még inkább kiemelik és a festményre irányítják a figyelmet.
czene_bela-vendegloben.jpg
van_design3.jpgAlekszej Vlaszov - Operapáholya 550 000 Ft-tól indul az árverésen. Hálóba, ahogy a mellékelt képen látható, remek választás, a betonig csupaszított falakon átütő erejű. 
alekszej_vlaszov_operapaholy.jpgvan_design2.jpg

Akik tehát igazán páratlan dekorációt szeretnének otthonukba, remek választás lehet egy-egy festmény, hiszen azok a sajátjuktól idegen környezetben is jól mutatnak, sőt, a kontrasztok különösen jót tesznek nekik, nem olvadnak bele környezetünkbe, hanem szemmágnesként azonnal a figyelmünket kérik. És ne felejtsétek, a BÁV árverése november 10-én a MOM Kulturális Központban a laikusokat és a műgyűjtőket egyaránt várja.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz te is az Otthon édes Facebook közösségéhez: itt. Egyben kattintsd is le a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fület, mert csak így jutnak el hozzád a friss tartalmak. Ha inkább Instagramozol, otthonedes néven találsz meg.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.