Kiemelt

2017. február 04.

Az amatőr természetbúvár

Az amatőr természetbúvár

thumb_img_7995_1024.jpgDekorációt tervezek a leendő új otthonomba és megvan a megoldás egy szelete.

thumb_img_7960_1024.jpgA Galéria Savárián elég sokat keresgélek mostanában és itt akadtam a megoldásra. A nyomatok szó beírására a  kereső kiadott egy csomó találatot, melyek az 1898-as Pallas Lexikonból valók. A rajzokba egyből beleszerettem, természetbarátként pedig az állat- és növényábrázolások mellett döntöttem. (Azért hagytam még párat másnak is.)thumb_img_7997_1024.jpg A lépcsőfeljáró mentén szeretném őket elhelyezni, nagy mennyiségben jól fognak mutatni. A hasonló technikával készített, hasonló témájú vagy kivitelű képeket célszerű azonos fazonú és méretű keretbe foglalni, mert ezek a falon sorba állítva igen hatásosak.thumb_img_7996_1024.jpg Ilyenkor az esetleg különféle méretű képeket kimondottan előnyös paszpartukkal egyforma méretűvé tenni. Itt nem kellett, mindegyik kép azonos méretű 30x24cm, ráadásul van kerete. Nem akartam halogatni a dolgot, a Szövetség utcában van egy képkeretező, oda mentem segítségért. Itt kiderült, hogy ez a képméret nem annyira szokványos, gyártatni kell a keretet.thumb_img_7999_1024.jpgS, hogy miért jó a keret? A stílusos keret öltözteti a lakást, ugyanakkor védelmi szerepet is betölt: tartósítja, óvja, konzerválja, tisztán tartja a műveket, befejezi a képet. Természetesen egyből belenyúltam a drága lécekbe, majd leszálltam a realitások talajára, hiszen tizenpár képet kell majd bekeretezni és jó lenne még számlákat is fizetni a hónapban. Így maradtam ennél a neutrális megoldásnál, ami úgy szép, hogy nem lopja el a show-t a grafikáktól. Egy hét múlva mehetek is értük. Jelentkezem a végeredménnyel.thumb_img_7965_1024.jpgHa tetszett a poszt, csatlakozz te is az Otthon édes Facebook közösségéhez: itt. Egyben kattintsd is le a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fület, mert csak így jutnak el hozzád a friss tartalmak. Ha inkább Instagramozol, otthonedes néven találsz meg.

Fotók: Otthon édes

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Főmuci 2017.02.05. 14:11:36

Hú, ütős lesz! Nálam a fürdőben vannak tengeri herkentyűs nyomatok. Színes nyomtatóval nyomtattam ki a netről pár darabot. Hajrá! :)