Kiemelt

2017. február 22.

Két új tag a Stílusos Vidéki Szállodák Szövetségében

Két új tag a Stílusos Vidéki Szállodák Szövetségében

platanos1.jpgA héten megtartott közgyűlés eredménye 2 új tag a Stílusos Vidéki Szállodák Szövetségében.

platanos2.jpgAz egyik, ebben jártam is, a mangalicatanyából született kisnemesi kúria Szeged mellett. A Platános Kúria azoknak tökéletes pihenőhely, akik szívesen utaznak vissza a múltba, kedvelik a népi építészetet, nem vetik meg a lovaglást (a kúriához tartozik egy istálló, tehát helyben oldható meg a lovaglás), ugyanakkor a vadászatot sem.platanos3.jpg

Emellett vonzódnak a tanyavilágnak ahhoz a romantikájához, ahogyan azt a Petőfi versekből megismerhettük. 

A Platános egy, az Alföldre jellemző, 17-18. századot idéző klasszicista kisnemesi kúria, mely új építésű, 21. századi építőanyagok felhasználásával a tulajdonos tervei alapján készült, amit maga is kivitelezett az adottságként meglévő három ősplatán köré felhúzva a szálláshelyet.platanos4.jpgA másik a Páskom Cottage Lajoskomáromban a Balaton Budapesthez közeli csücskében. A tulajdonosok 20 éve foglalkoznak vendéglátással és mezőgazdálkodással, körülöttük fantasztikus aranykoronás területekkel, melyek termőértéke átlag feletti.paskom1.jpgA szálláson egyedi bútorok, kellemes környezet várja azokat, akik nyitottak az új és minőségi szálláshelyek felkeresésére. Ilyen vagyok én is, a helyet közelebbről is bevizsgálom és mondom a részleteket, elsőre tetszik.paskom3.jpgA bútorok a szobákban egyedileg tervezettek, a környék, amelyből a tulajdonosok területet birtokolnak is, csodálatos. Közös nevező az új tagoknál, hogy a minőség tekintetében a Káli Art Inn-t tekintették példaképüknek, amely szálloda Köveskálon régóta tagja, egyben zászlóshajója a Stílusos Vidéki Szállodák tömörülésének.
paskom5.jpgBalogh Bari, az alapítótagok között lévő noszvaji Nomád Hotel tulajdonosa úgy érzi, az újonnan belépő szállodákkal még nagyobb erőt képviselhetnek majd a minőségi szállások piacán.paskom2.jpgHa tetszett a poszt, csatlakozz te is az Otthon édes Facebook közösségéhez: itt. Egyben kattintsd is le a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fület, mert csak így jutnak el hozzád a friss tartalmak. Ha inkább Instagramozol, otthonedes néven találsz meg.

Fotók: Platános Kúria, Páskom Cottage

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2017.02.22. 22:01:54

Eddig csak a Stílusos Vidéki Éttermiségről hallottam, de jó, hogy a kis butikszállodák és panziók is összefogtak.