A Húsvét rövid ünnep. Nyújtsuk meg és élvezzük egy kicsit április 22-23-án még a Hú!SVÉT+SWEET esemény jóvoltából a Baranya megyei Palkonyán.
Immár hagyományosan a Hú!SVÉT+SWEET nevű rendezvénnyel startol el a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) 2017-es éve az ünnepet követő hétvégén (április 22-23). Az esemény házigazdája, a Villányi borvidék közkedvelt gasztronómiai színfoltja, a lakásétteremként és gasztroműhelyként működő PalKonyha.
A minifesztivál idén is tematikus lesz, de ezúttal nem alapanyagok köré épül a koncepció. A szombat a vidéki éttermek napja, mely 9.30-kor egy falusi SVÉT-asztalos közösségi reggelivel indul. Ennek célja a helyi, házi készítésű különlegességek népszerűsítése, továbbá, hogy rámutasson a reggeli étkezés fontosságára.
Déltől indul a Gasztropódium, izgalmas szellemi táplálékkal, azaz beszélgetésekkel gasztro, illetve boros témákban Pataki Péter és Szabó Edit műsorvezetők közreműködésével. 12.00-kor nyitnak a hagyományosan felújított paraszt porták. És kilátásba helyezem, hogy nem fagyunk rommá ezen a hétvégén.
Itt a SVÉT-tagok és meghívott vendégéttermek a saját környékükre jellemző húsvéti és vidéki ízekkel készülnek egészen az esti órákig. Ennek értelmében idén tehát már a vacsora is megoldható lesz helyben. A nap zárásaként megnyitjuk a Babka pop-up bárt, ahol helyi borokkal, színes koktélokkal, DJ-vel és fényfestéssel készülünk.
Vasárnap is lesz reggeli, de immár párbajjal megspékelve, ahol neves női gasztrobloggerek zsűrizésével a Babka Budapest és a PalKonyha mérkőzik meg, hogy kiderüljön vajon vidéken, vagy a fővárosban jobb-e a reggeli (regisztráció szükséges: svet.hu).
Déltől a vidéki cukrászműhelyeké a főszerep, de aggodalomra semmi ok, mert a falubéli porták felkeresésével a bevitt kalóriák legyalogolhatók, ezzel együtt a tündéri baranyai mintafalu, Palkonya is megismerhető. A hétvégén a gyerekek sem unatkoznak majd. Lesz nyitott gazdaság és gyerekparkoló, ahol nyuszi, boci, bari, pipi és a többiek tartanak fogadó órát. A helyszínnel szemben autentikus fa játszótér, illetve kézműves foglalkozások várják a családokat.
Szóval gyertek, ha egy helyben szeretnétek megkóstolni olyan remek vidéki konyhák főztjét, mint a: Kistücsök, Anyukám mondta, Viator, Chianti Étterem, Baricska Csárda, Mandula, Dűlő, Bonne Chance, Sparhelt, Spaletta, Jankovich Kúria és még sokan mások, a részletes program itt:
Ha tetszett a poszt, csatlakozz te is az Otthon édes Facebook közösségéhez: itt. Egyben kattintsd is le a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fület, mert csak így jutnak el hozzád a friss tartalmak. Ha inkább Instagramozol, otthonedes néven találsz meg.
Fotó: Nyitókép: Pixabay, helyszíni felvételek: Szindbád, Videó: E-Motion Pictures