Kiemelt

2017. május 26.

Ház a Tiszánál - burkolattervezés fejben

Ház a Tiszánál - burkolattervezés fejben

kepernyofoto_2017-05-26_19_02_23.pngA házam a Tiszánál azzal együtt, hogy kis felújítással használatba vehető, bizonyos szépészeti beavatkozásokért kiált.

thumb_66f42590-41e2-4fd5-a1a9-67849408d429_1024.jpgA házról itt olvashatsz bővebben. Az előtér, ami egy valaha nyitott terasz volt, a ház részévé vált egy beépítés során. Kövét, az ún. metlakit impozánsnak nem mondanám, abból is ez a szeplős-pöttyös fajta. Ezt biztos, hogy felbontom. De mi kerüljön a helyére? thumb_img_0342_1024.jpgLakberendezési lap főszerkesztőjeként nagyon sok cementlapos beépülést láttam, ez ma divatos, és ízléssel használva jól is néz ki, de annyira el van inflálva, hogy jómagam tartózkodnék a használatától. Más megoldás után kell néznem. Pláne, hogy barátnőm a szomszédból kimaxolta a cementlap témát, ami újabb érv amellett, hogy valami egészen más vezérelv mentén haladjak. thumb_img_0443_1024.jpgA vezérfonalat a Pinteresten találtam meg. A ház kocka vagyis téglalap, de a homlokzat mégis kockának hat, aki ránéz, azt mondja, aha, ez egy kockaház. De persze nem a klasszikus, mert azoknak az utcafelöli homlokzatán csak két ablaka van, ez a ház pedig hárommal is büszkélkedhet. Ami a lényeg, hogy pokróc hangulatú lesz az előtér (plaid tile, ha a Pinteresten keresgéltek).csempelekrakas2_1.jpgÉs, amikor gyanússá válik, hogy 20x20-as járólapból itthon nem találni 3 színt, azaz egy gyártótól nehéz megvenni a feketét, a fehéret és a szürkét, akkor azért felmerül a kérdés, hogy az egyszerű miért nem gyártható? Erre érkezik is a válasz a csempekereskedőtől: a szűk keresztmetszet a padlóra való felhasználás, és az unikolor szín. Olyan ugyanis a gyártástechnológia, hogy nagy kopásállóságú padlólapot unikolorban meglehetősen költséges előállítani. kepernyofoto_2017-05-26_19_14_42.png

Persze akadnak jó irányok a net külföldi bugyraiban, de mire ezeket beszállítják az országba... Aki tud jó és instant lelőhelyet idehaza, ne tartsa magában! Még jó, hogy a szobákban tölgyfaparketta van, amit elég lesz csak felcsiszolni...

Ha tetszett a poszt, csatlakozz te is az Otthon édes Facebook közösségéhez: itt. Egyben kattintsd is le a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fület, mert csak így jutnak el hozzád a friss tartalmak. Ha inkább Instagramozol, otthonedes néven találsz meg.

Fotók: Otthon édes, Hollymathisinteriors

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.