Kiemelt

2017. június 16.

Ez állati!

Ez állati!

dsc_6218_w_edited_1.jpgSzőke Gábor Miklós szobrai a Vizes VB kampányában.

dsc_6155_edited_w_1.jpgA kampány középpontjában a világbajnokságon bemutatkozó hat vizes diszciplína (úszás, vízilabda, nyíltvízi úszás, szinkronúszás, műugrás és óriás-toronyugrás) bemutatása szerepel. kampányfilm alapgondolata, hogy a hat diszciplínát egy-egy legendás vízi teremtményen keresztüli párhuzammal mutassa be, méghozzá oyan legendákkal, amelyek karakterükben nemzetközi nyelvet „beszélnek”, és jól érthető hasonlóságot mutatnak az egyes sportágak jellemzőivel.

FINA 2017 - Water Legends - Director’s Cut from 235 Productions™ on Vimeo.

A cápa, a vizek legfélelmetesebbje szimbolizálja az úszást; a tengerek vándora, a bálna pedig a nyíltvízi úszással parallel. Jellemző mozdulataiban vált a műugrás szimbólumává a delfin; míg az óriás-toronyugrásé az orka.  A szinkronúszás jelképe a társas összehangoltság miatt a formációkba rendeződő halraj; a vízilabdáé pedig a blokkoló kézerdő okán a polip. dsc_6117_edited_w_1.jpg“Izgalmasnak találtam a kampány alapötletét. Mindig is érdekelt a víz mélységének állatvilága, a bennük rejlő erő és titokzatosság. A tervezés egy folyamatos kísérletezés eredménye volt. A vizes sportok analógiáját is figyelembe véve találtam ki az állatok karakterét, amelyet először 3D modell formájában terveztem meg: ők kelnek életre a filmben.dsc_6241_w_edited_1.jpg

Az állati testben megjelenő vízi legendák belső erejét különböző súlyú, méretű és megmunkáltságú anyagokkal játszva fogalmaztam meg. Minden állat teljesen más: egyes szobrokat a rusztikus, láncfűrésszel feldarabolt, mart, természetes felületek, súlyos, egyenként kézzel faragott keményfaelemek alkotják, melyek egy-egy szobron belül kapcsolódnak a fémmel, hatalmas hegesztett acéllemezekkel, indusztriális alkotóelemekkel”- mondta Szőke Gábor MiklósA következő napokban az öt versenyhelyszín közelében mind a hat szobor megtalálható, keressétek őket Budapesten és Balatonfüreden.dsc_6066_edited_w_1.jpg

Ha tetszett a poszt, csatlakozz te is az Otthon édes Facebook közösségéhez: itt. Egyben kattintsd is le a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fület, mert csak így jutnak el hozzád a friss tartalmak. Ha inkább Instagramozol, otthonedes néven találsz meg.

Fotók: Szőke Gábor Miklós Team

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.