Kiemelt

2017. augusztus 31.

Bor, mámor, Provence magyarul

Bor, mámor, Provence magyarul

 Annyi jó hely van ebben az országban, mutatok egyet, ahol az utóbbi időben jártam.

Az Eszter hagyatéka-villa: Itt forgatták Márai Sándor regényéből 2007-ben Az Eszter hagyatéka című filmet, ami helyszínválasztásban is nagyon erős. A cselekmény egy badacsonyi bazaltorgonában megbúvó kisbirtokon játszódik és nagyszerűen visszaadja az üdülő polgárság kis szigeteit, azaz Márai világát.thumb_dscf1125_1024_1.jpg A villa a maga ütött-kopottságában is megejtően szép. A kilátás pazar lehet, nem jutottunk be, csak kívülről sóhajtoztunk. A belviszonyokért és nem csak azért, érdemes megnézni a filmet, mert a film készítői komoly hangsúlyt fektettek a polgári kultúra tárgyi világának rekonstruálására. A film megtekintéséhez: ideklikk.thumb_dscf1127_1024.jpgBadacsonyban annyit tudtunk meg, hogy Sebes-villa néven emlegetik, jelenleg magánkézben van, használják, de az állagmegóvás jeleit nem igen tapasztaltam. Az Eszter hagyatékát egy hónapon át forgatták itt, majd további heteket szántak az eredeti állapotok visszarendezésére, amit nem nagyon értek, mert bármilyen beavatkozás ezekbe az állapotokba, csak a villa előnyére válhatott. thumb_dscf1123_1024_1.jpgA film hangulatát előzetesen itt tapogathatjátok le. Nagyon szeretnék egyszer itt vendégeskedni vagy csak kinézni a teraszon, ahogy Nagy-Kálózy Eszter tette. A film tökéletesen példázza azt, hogy Magyarországon is leforgatható egy Bor, mámor, Provence, a kulisszáink, színészeink, alkotóink ugyanis megvannak hozzá.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz te is az Otthon édes Facebook közösségéhez: itt. Egyben kattintsd is le a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fület, mert csak így jutnak el hozzád a friss tartalmak. Ha inkább Instagramozol, otthonedes néven találsz meg.

Fotók: Otthon édes

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Főmuci 2017.09.05. 19:41:38

A külső és belső helyszínnek köze nem volt egymáshoz térben. Magyarul a stáb szinte be sem ment a "szőlőhegyen" lévő házba, ami körül nem volt persze szőlő... de ez már a film varázsa :D Ismertem a filmet, de jó volt újra látni, köszi Szonja...és gratulálok... :)