2017. szeptember 06.

Ezt olvasom épp: Nem harap a spenót

Ezt olvasom épp: Nem harap a spenót

thumb_img_8751_1024.jpgGyermekvállalás előtt állsz, vagy már útban van a baba? Itt egy igazán üdítő könyv arról, mi várhat rád.

A könyv tulajdonképpen egy nevelési regény. Egy amerikai nő és egy brit apa Párizsba költözik és főleg a szerző, Pamela döbben rá a környezetét figyelve, hogy a féltve szerető, a minden pillanatban a gyermek sarkában levő, önmagát teljesen feláldozó attitűd, ami az angolszászokra jellemző, nem a helyes gyereknevelési irány. A franciák e tekintetben is tudnak valamit, és nagyjából a titkuk nem más, mint az élni és élni hagyni örök igazsága. Ennek hozománya a kiegyensúlyozott gyerek, akivel el lehet menni étterembe, mert már kicsiként is tud viselkedni. Aki nem teszi tönkre az éjszakáinkat, amennyiben nem ugrunk minden egyes nyöszörgésére. Aki nem követel minden helyzetben édességet, mert már a bölcsiben a választékos étkezés világába van bevezetve.thumb_img_8749_1024.jpgElképesztően olvasmányos könyv sok egyéni tapasztalattal, saját példákkal és rengeteg humorral  arról, hogy a gyerektől nem kell zombivá válnod, nem kell lemondanod saját magadról, a férjedről és úgy ámblokk az életről. A nőgyógyászom szerint is - aki kétgyermekes, korombeli anyuka - a ma elérhető legjobb könyv gyereknevelési témában. Ajánlom szeretettel! A (nekem való) ajánlást pedig köszönöm fotós kollégámnak, Ambrusnak, aki egy kilencgyermekes családban nőtt fel és ezzel készül az apaságra.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz te is az Otthon édes Facebook közösségéhez: itt. Egyben kattintsd is le a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fület, mert csak így jutnak el hozzád a friss tartalmak. Ha inkább Instagramozol, otthonedes néven találsz meg.

Fotók: Otthon édes

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.