Kiemelt

2018. január 14.

Lassulás gyerekekkel

Lassulás gyerekekkel

thumb_img_5776_1024.jpgVárandósságom utolsó pár hete nagyon slow, pedig már túl lennék rajta. De talán pont így helyes, amivel kapcsolatban kaptam is egy figyelmeztetést a Shumlee-től.

shumlee3.jpgA Shumlee egy debreceni családi manufaktúra, mely a slow life, slow fashion elvét hirdeti ruháival, játékaival, gyermeknevelési elveivel. Seres Sára, a vállalkozás lelkének önvallomása: "Szeretjük a színeket, a harmonizáló tarkaságot. Szeretjük a letisztult egyszerűséget. Szeretjük a funkcionalitást, szomjazzuk az egyediséget, a természetességet, a lassúságot, a részvételt. Szeretjük az apró részleteket, már ha vannak. Ha nincsenek, szeretnénk, ha lennének. Kedvencünk az ősz, de csak ha nyár után következik. Ha napos és száraz.shumlee2.jpgKedvencünk a betű, de csak ha tartalmas. Kedvencünk a futás, de csak ha egyedül vagyunk. Kedvencünk a lelkesedés, de csak ha őszinte, nem izzadságszagú. Kedvencünk a ropi, de csak ha retro. Egyszóval számomra mi a ’slow’? Bármi, amiből nincs kispórolva az anyag, az idő és az alázat. Gyermekkorom nosztalgikus exponálásai és szüleim erőfeszítéseinek villanása bennem." Apropó exponálás és villanás.shumlee1.jpgA Shumlee slow life-fal kapcsolatos figyelmeztetése hozzám is eljutott, kaptam egyet a fenti fényképezőgépeből a lassuláshoz. A tárgyat a régi idők Smena fényképezői ihlették, ilyen nekem is volt. A család ma ezt a végletekig leegyszerűsített darabot manufakturálisan készíti. A férjem a kicsomagolás után egyből megértette a lényeget, mondjuk ő slow life-ban elég erős. Átolvasta a gép papírjait, egyetlen Erns Haas fotóriportertől származó  idézettel tette számomra is érthetővé a dolgot. "...a fényképezőgép egyáltalán nem számít. Mindegyik rögzíteni tudja, amit látsz, de előbb LÁTNOD kell." Ez igaz, csak én is hajlamos vagyok róla megfeledkezni, de talán nem véletlen, hogy nemrég egy ilyen fényképezőgéppel leptem meg magam (lásd a lenti képet). Kb. olyan, mint a gyereké, én majd  ezzel kattintgatok, vele meg a játékgépén keresztül tanulunk meg látni. Köszönet a Shumlee-nek.kepernyofoto_2018-01-14_11_21_22.pngHa tetszett a poszt, csatlakozz te is az Otthon édes Facebook közösségéhez: itt. Egyben kattintsd is le a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fület, mert csak így jutnak el hozzád a friss tartalmak. Ha inkább Instagramozol, otthonedes néven találsz meg.

Fotók: Shumlee, Otthon édes

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.