2018. február 03.

A stanfordi börtönkísérlet - ingyenes vetítés

A stanfordi börtönkísérlet  - ingyenes vetítés

mozi.jpgAz Ökofilmklub jóvoltából egy 2015-ös filmet, A stanfordi börtönkísérletet vetítik február 9-én, a Magnet Házban.

A forgatókönyv megírásában az a Philip G. Zimbardo vett részt, aki a kaliforniai Stanford Egyetem tanára és ő találta ki a mára már világhírűvé vált börtönkísérletét. Az akkori kísérlet arra a kérdésre kereste a választ, hogy milyen mértékben változik meg az emberek viselkedése, ha hatalmat kapnak a kezükbe, illetve, ha a hatalom kiszolgáltatottjaivá válnak.kepernyofoto_2018-01-29_16_42_03.png

Zimbardo ezzel prezentálta, hogy egyes helyzetekben átlagos gondolkodású és érzelmi világú, erkölcsös életű emberek is felhatalmazva érezhetik magukat arra, hogy másokkal szemben akár kegyetlenségeket is elkövessenek valamilyen érvényesnek gondolt közérdek okán. 

Az Ökopolisz Alapítvány támogatásával működő Ökofilmklub évek óta egyre népszerűbb, részint az ingyenes vetítések, részint pedig feldolgozott témáik miatt. A vetítések során komplett kérdéskört tárgyalnak meg szakértőkkel, többek közt a klímaváltozás, az emberi jogok, vagy az urbanisztika témájában. A február 9-i vetítésre az Ökofilmklub szervezői  az érdeklődőket. A visszajelzések már most is 100 fölött járnak, foglaljatok hamar!

Ha tetszett a poszt, csatlakozz te is az Otthon édes Facebook közösségéhez: itt. Egyben kattintsd is le a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fület, mert csak így jutnak el hozzád a friss tartalmak. Ha inkább Instagramozol, otthonedes néven találsz meg.

Fotók: Pixabay

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.